Datum: 06-07-2022 - 13:05
30
nov
'19
NoVaTo-nieuws: tentoonstelling over engelen in Noordwijkerhout.
Geschreven door NoVaTo

NoVaTo-nieuws: tentoonstelling over engelen.

Bij de Stichting Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo) is tot en met zaterdag 28 december een tentoonstelling over engelen te bezichtigen. Het woord engel komt van het Griekse ‘ángelos’, wat’ boodschapper’ betekent. Ze komen voor in verschillende religies. Engelen worden gezien als bovennatuurlijke, verstandelijke wezens. Ze treden op als bedienden of beschermers van de mens, als boodschappers van God (of de goden), en beschikken...

over bovenmenselijke capaciteiten en eigenschappen. De engelen die bij NoVaTo tentoongesteld staan hebben verschillende maten en zijn gemaakt van verschillende materialen. Er zijn engelen afkomstig uit de kerk, beschermengelen, maar ook zelfgemaakte engeltjes. U ziet engelen die staan of liggen, die muziek maken of lezen. En weet u wat offerengelen zijn?

Laat u verrassen bij NoVaTo in de Zeestraat 3A. Het dorpsmuseum is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 11:00-16:00 uur. Entree bedraagt € 2,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar en sympathisanten hebben vrij entree. Meer informatie over NoVaTo vindt u op de website www.noordwijkerhoutvantoen.nl.

Foto: een engel uit de St. Jozefkerk.