Datum: 18-01-2022 - 17:29
28
nov
'19
Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) in tv-special NPO2 bij Vara’s Vroege Vogels.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) in tv-special NPO2 bij Vara’s Vroege Vogels.

In oktober 2019 zijn de makers van het televisieprogramma 'Vroege Vogels' van de Vara in de Amsterdamse Waterleidingduinen geweest. Het  AWD is  bekend van de grote aantallen damherten, maar ook waterwingebied van de stad Amsterdam. Twee filmploegen hebben tijdens twee volle dagen het hele gebied doorkruist en diverse onderwerpen behandeld. Grote gevechten, een kakafonie aan geluid en rondvliegende hormonen, Milouska staat midden...

in het toernooiveld van honderden bronstige damherten. Wim Kuijper verteld over over archeologische vondsten(zie foto) en Harm Snater en Cora Smink over wasplaten. Verder Waternetters over water, damherten, rosse vleermuizen en vogeltrek, een externe expert over konijnen en een special guest in de vorm van Boudewijn de Groot.

Het is namelijk ook de plek waar Boudewijn de Groot de foto van een bekende lp-hoes heeft gemaakt en waar hij zelfs zijn vrouw ten huwelijk heeft gevraagd. De uitzending op vrijdagavond 29 november op NPO2 van 19.30 uur tot 20.15 uur. Vooral voor degenen die wel eens in de AWD komen is deze uitzending een aanrader. 

Alles én meer (extra lange filmpjes) is later ook terug te zien op https://www.bnnvara.nl/vroegevogels.

Foto boven Waternet: Menno Bentveld in gesprek met Wim Kuijper. Luchtfoto beneden BON.