Datum: 02-06-2023 - 19:44
25
nov
'19

Studenten nemen voor 5 dagen hostel StayOkay over en runnen hotel 'Chateau Noordwijk'. (foto's opening burgemeester Hermans)

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft maandag, met het overhandigen van de sleutel en het doorknippen van het lint, de opening verricht van het tijdelijke hotel 'Château Noordwijk'. De eerstejaars studenten van de richting Hotel- en Eventmanagement van de TIO University Amsterdam en Eindhoven, runnen tijdens hun projectweek van 25 t/m 29 november hun eigen hotel in het huidige pand van het StayOkay hostel Noordwijk...

StayOkay geeft de studenten in hun eerste studiejaar een unieke kans om vijf dagen lang te proeven van hun droom: het 'runnen' van een hotel. De studenten zien het als een uitdaging om het verblijf van de gasten in 'Chateau Noordwijk' onvergetelijk te maken en met deze werk- en leerervaring hopen ze zich zo goed mogelijk te ontwikkelen in de hotelwereld. 

Naast deze bijzondere ervaring voor de studenten, ondernemen zij ook maatschappelijk verantwoord. Tijdens deze week zetten ze zich graag en breed in voor het goede doel 'Het Vergeten Kind'. Alle verdiensten die voortkomen uit de projectweek worden gedoneerd aan 'Het Vergeten Kind'.

Voor deze projectweek hebben ze StayOkay hostel Noordwijk omgetoverd tot 'Château Noordwijk', een hotel met een Bourgondische sfeer. Het thema is overal in het hotel terug te zien en te beleven. De Bourgondische sfeer verzorgen de studenten op verschillende manieren. U kunt hierbij denken aan passend decor en aankleding en de speciaal ontwikkelde menu- en barkaart.

Het thema komt ook terug in de dagelijkse evenementen waaraan men kan deelnemen. Gedurende de week worden er drie evenementen per dag gehouden, waaronder een tekenwedstrijd voor de kinderen, een bierproeverij voor de ouderen, bootcamp, Dessert Food Court, Ik hou van Holland spel, herfststukjes maken, cocktail workshop, muziekquiz, schilderen op steigerhout, stringart en als afsluiting is er een Winterfest met DJ Beekie. 

Deze evenementen vinden plaats in de ochtend, middag en avond. Voor meer informatie over hotel 'Chateau Noordwijk' kunt u terecht op de website: www.chateaunoordwijk.nl. De studenten bedanken hostelmanager Cor van Zoonen van StayOkay voor het beschikbaar stellen van het hostel en de gemeente Noordwijk voor de prima onderlinge samenwerking.

Foto's opening BON.