Datum: 25-06-2022 - 16:25
25
nov
'19
Film 'Cultuur en Vriendschap' van Harmoniekapel Crescendo Noordwijk ook in Noordwijkerhout enthousiast ontvangen. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Een volle Duinpan geniet van muzikale optredens en van de film 'Cultuur en Vriendschap'. (foto's)

Zondagmiddag 24 november was de laatste van de in totaal drie vertoningen van de film 'Cultuur en Vriendschap' en deze vond plaats in de Duinpan van de Zilk. De film, met vooraf muzikale optredens, was al twee keer eerder te zien, waaronder in de Muze in Noordwijk en in de St. Jozefkerk van Noordwijkerhout. De ook nu weer druk bezochte middag werd geopend door wethouder Sjaak van den Berg van de gemeente Noordwijk, die zelf ook in de film een rolletje heeft...

maar dan als journalist die een wethouder interviewt. Voorafgaand aan de vertoning van de film in de Duinpan traden dit keer drumfanfare Altesa uit de Zilk en de muziekverenigingen Excelsior en de Echo der Duinen uit Noordwijk op. Vervolgens werd na een korte pauze de film vertoond die geïnspireerd is op de filmklassieker ‘Fanfare’ van Bert Haanstra en Jan Blokker en als Cultuuridee 2019 werd ingebracht door Harmoniekapel Crescendo uit Noordwijk.

De film 'Cultuur en Vriendschap' is een humoristische film over de zes verschillende muziekverenigingen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Het verhaal gaat over de nieuwe ambitieuze wethouder van Verbinding Peter van ’t Lijm, gepeeld door Jan de Vreugd, hij wilde tot een culturele fusie komen van alle muziekverenigingen. De leden van de verenigingen dachten daar echter heel anders over.

De film is gemaakt als een knipoog naar de gemeentelijk fusie van Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk sinds 1 januari 2019 en is een hedendaagse versie van Bert Haanstra’s Fanfare” uit 1958. Na de vertoning van de film werd er geëindigd met een gezamenlijke uitvoering van de drie aanwezige korpsen van het muziekstuk Fanfare in Es uit de oorspronkelijke Haanstra film. 

Film 'Cultuur en Vriendschap':
Script, regie en productie: Jos van Varik. Opnamen en montage: Multimedia ’s Heerenloo Projectleiding: Manon Tissing. Rollen: leden van verenigingen uit gemeente Noordwijk en inwoners gemeente Noordwijk. Voor meer informatie bezoek de website van de film Fanfare 'Cultuur en Vriendschap'.

Foto's BON