Datum: 02-10-2023 - 16:24
11
nov
'19

Prins Berry Antiek en Prinses Coby van de Steeg het nieuwe Prinsenpaar van Munnekeweij. (foto's)

Vandaag is het de elfde van de elfde en dat is voor het carnavalsgekke Kokkerhout een belangrijke en feestelijke dag. Op en rondom deze datum worden ook dit jaar weer de nieuwe carnavalsprinsen en prinsessen bekend gemaakt van het Kokkerhoutse en Zilkse carnaval. In Noordwijkerhout en De Zilk tellen er dan weer aardig wat nieuwe Prinsenparen van jong tot oud, zo ook in Woonzorgcentrum Munnekeweij. Dit keer werd op maandagmorgen...

op precies de elfde van de elfde om 11 over 11, in een volle Tuinkamer van Munnekeweij het nieuwe Prinsenpaar voor komende carnaval bekendgemaakt. Als eerste werd er afscheid genomen van Prins Hendrik de 1e alias Henk van Meenen, hij bedankte iedereen voor een bijzonder gezellig carnavalsjaar.

Vervolgens kwam het nieuwe Prinsenpaar de Tuinkamer binnenschrijden, zij stelden zich voor als Berry Busink en Coby van den Berg. Berry (86 jaar) is geboren in Maastricht maar woont al 54 jaar in Noordwijkerhout en sinds een jaar met zijn vrouw in Munnekeweij. De vrouw van Berry had niet de behoefte om Prinses te worden en daarom werd er een andere Prinses gezocht.

De Prins hoefde toch niet ver te zoeken en vond de Noordwijkerhoutse Coby van den Berg (54 jaar) bereid om tijdens de carnaval als Prinses aan zijn zijde te staan. Coby is de gastvrouw van de huiskamer De Steeg op Munnekeweij waar de Prins regelmatig in vertoefd.

Het Prinsenpaar heeft twee zeer toepasselijke namen uitgezocht. Berry gaat het carnavalsleven door als Prins Berry Antiek, nee niet vanwege zijn nog 'jonge leeftijd' maar omdat hij eigenaar is geweest van 14 antiek- en meubelwinkels door het hele land. Coby had ook niet veel moeite om een leuke naam te verzinnen, als gastvrouw van de huiskamer met dezelfde naam heet zij Prinses Coby van de Steeg en dat is natuurlijk heerlijk Kokkerhouts.

Prins Berry Antiek gaf in zijn eerste toespraak aan dat het idee om Prins te worden van Munnekeweij is ontstaan in De Residentie van de Kaninefaaten Café van der Geest. Tijdens een middagje stappen in deze Noordwijkerhoutse kroeg met verschillende bewoners van Munnekeweij, gaf uitbater Pieter van der Geest bij Berry aan dat hij dit jaar voor het Prinsschap moest gaan en de geboren Limburger Berry hoefde daar niet lang over na te denken....

Het kersverse Prinsenpaar heeft er erg veel zin in en zij hopen op een gezellig en leutig carnaval in Kokkerhout, maar zeker in hun Residentie de Munnekeweij. Alaaf, alaaf, alaaf.

Foto's BON.