Datum: 26-10-2021 - 09:37
07
nov
'19
Certificaten uitgereikt voor het 'Guinness World Record van 4231 modelraketten lanceren' door TC-Leeuwenhorst in Noordwijk en Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Certificaten uitgereikt voor het 'Guinness World Record van 4231 modelraketten lanceren' door TC-Leeuwenhorst. (foto's)

Vrijdag 5 juli 2018 werd door het Teylingen College Leeuwenhorst het 'Wereldrecord simultaan modelraketten lanceren' met ruim 300 raketten verbroken. Er werden maar liefst 4231, van de iets meer dan in totaal 5000 gemaakte modelraketten, werkelijk gelanceerd op het Space Business Park in Noordwijk. Het oude record lag onder de 4000 en daarmee vestigden leerlingen en docenten van Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout een nieuw wereldrecord...

(Klik hier voor het verslag met foto's en filmpje in 2018). Begin juli 2019 werd, bijna een jaar later, bekendgemaakt dat het wereldrecord ook officieel benoemd is tot 'Guinness World Record' en komt het record in 2020 in de nieuwe editie van het beroemde boek te staan. De bekende Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft intussen nog een poging gewaagd maar die schijnt mislukt te zijn,

Op donderdag 7 november zijn op het gemeentehuis in Noordwijk de officiële certificaten van Guinness World Record uitgereikt aan de juryleden, oud-burgemeester Jan Rijpstra, Rob van den Berg, Colette Kruis-Sweere (n.a.), Massimo Sabbatini (n.a.) en aan wethouder Roberto ter Hark namens de gemeente Noordwijk(erhout) waar het heeft plaatsgevonden.

Natuurlijk was er ook certificaat voor het Teylingen College Leeuwenhorst die vertegenwoordigd werd door de twee docenten die namens de school in de organisatie zaten, Martien Hermans en Jason Zijlstra. Zij vertegenwoordigden ook alle leerlingen, van de brugklas tot aan klas 6 van het VWO, die hebben meegewerkt aan het doen slagen van het project.

Klik hier voor het filmpje van het Teylingen College Leeuwenhorst van het wereldrecord. Klik hier voor het filmpje van Guinness World Record.

Foto's BON.