Datum: 06-10-2022 - 14:51
05
nov
'19
Noordwijkerhouters 20 en 21 jaar krijgen taakstraf voor mishandeling van twee fietsers.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Noordwijkerhouters 20 en 21 jaar krijgen taakstraf voor mishandeling van twee fietsers.

Twee door drank benevelde Noordwijkerhouters van 20 en 21 jaar trokken in de nacht van 6 september in de Havenstraat twee fietsers van hun fiets waarna ze hen mishandelden. Daarbij werd één van de slachtoffers door de 20-jarige een paar maal tegen zijn hoofd geschopt. Afgelopen vrijdag veroordeelde de Haagse politierechter hem tot een taakstraf van honderd uur, de 21-jarige Noordwijkerhouter kreeg een taakstraf van 20 uur. Beide Noordwijkerhouters bekenden...

gewelddadig te zijn geweest, al ontkende de 20-jarige verdachte het schoppen tegen het hoofd maar dit was gezien door een getuige en door agenten die op dat moment kwamen aanrijden. Volgens de verdachten was hun avondje stappen op geweld uitgelopen omdat de fietsers hen zouden hebben uitgescholden. De slachtoffers verklaarden dat ze helemaal niet hadden gescholden. Ze zouden zelf door de verdachten vervelend zijn benaderd.

Op het bureau bleek uit een blaastest dat beide verdachten te veel hadden gedronken. Het Openbaar Ministerie sprak van ernstige feiten. Het schoppen tegen het hoofd had veel erger kunnen aflopen. De politierechter achtte net als de aanklaagster alle beschuldigingen bewezen. Naast de opgelegde taakstraffen moeten de verdachten ook ieder ruim 200 euro schadevergoeding aan de slachtoffers betalen.

Bron Leidsch Dagblad.