03
nov
'19
Druk bezocht jubileumweekend 40 jaar De Duinpan in De Zilk. (oud-wethouder Hans Knapp onthult nieuwe naam 'Grote zaal' > foto's)
Geschreven door Stichting Wassenaar

Druk bezocht jubileumweekend 40 jaar De Duinpan. (oud-wethouder Hans Knapp onthult nieuwe naam 'Grote zaal' > foto's)

In 1974 ontstonden de eerste ideeën voor een dorpshuis in De Zilk. Ideeën die nog verder uitgewerkt moesten worden. Pas in 1977 gingen die plannen vastere vormen aannemen maar het duurde toch nog tot begin 1979 voor de grond was aangekocht en de eerste paal voor het dorpshuis kon worden geslagen. Op zaterdag 2 november, precies 40 jaar geleden werd De Duinpan....

geopend. Weliswaar nog wel in afgeslankte vorm. Afgelopen zaterdag werd dit heugelijke feit gevierd met een receptie, die druk werd bezocht. De voorzitter van stichting Wassenaar, de heer Guus Kil, hield een korte speech, waarin hij o.a. alle mensen die de Duinpan hebben gemaakt tot wat het nu is even in het zonnetje zette.

Een speciaal dankwoord was er voor de beheerder van de Duinpan, de heer Kees Klein, die ook al zo’n 40 jaar aan de Duinpan verbonden is. Mede door de inzet van Kees, samen met zijn echtgenoot, is de Duinpan een locatie waarvan verenigingen en heel veel particulieren graag gebruik maken.

Verbouwingen en oud-wethouder Hans Knapp in het zonnetje gezet.
In de loop er jaren werden verschillende uitbreidingen aangebracht. De keuken werd uitgebreid. Er werd een biljartzaal gebouwd en een toneel met kleedkamer. Maar de grootste verbouwing vond plaats in 2013. Nog steeds gebaseerd op de oude basis onderging het gebouw een ware gedaantewisseling en werd ‘De Pan’ aangepast aan de huidige tijd. Dat ging niet zonder slag of stoot.

Heel wat vergaderingen met de gemeente Noordwijkerhout zijn er aan vooraf gegaan voordat sein groen werd gegeven. De wethouder die zich met hart en ziel inzette voor de modernisering van het pand was de heer Hans Knapp. Reden om hem dan ook tijdens de receptie in het zonnetje gezet. Groot was zijn verrassing toen hem werd gevraagd een kleine plaquette te onthullen. Vanaf vandaag heet de 'Grote zaal' in De Duinpan, ‘de Hans Knapp zaal’.

Jubileum weekend
De jubileumfestiviteiten voor alle inwoners van De Zilk werden voortgezet op zaterdagavond met een spetterende feestavond met medewerking van de Nederlandse AbbA Tribute band. Het werd met meer dan 500 bezoekers een drukbezocht feest van herkenning met al die oude songs.

Zondagmiddag 3 november werd het feest voorgezet met gezellige optredens en een familie fietstocht door het Zilkse. Aan het begin van de middag trad ‘Muzikaal Theater Aan Huis’ op, een klein gezelschap dat gezellige liedjes uit heel Europa ten gehore brengt met veel meezingers uit de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80. Na de prijsuitreiking van de fietstocht liet de Amsterdamse zanger Ruud Bos de bezoekers nog genieten van zijn alom bekende Amsterdamse liedjes.

Foto's BON.