Datum: 06-07-2022 - 13:06
03
nov
'19
Lezing bij NoVaTo in Noordwijkerhout: journaliste Margriet Brandsma ´Vuurcode vlinder´.
Geschreven door NoVaTo

Lezing bij NoVaTo: journaliste Margriet Brandsma ´Vuurcode vlinder´.

Op donderdag 28 november organiseert de stichting Noordwijkerhout van Toen (NoVaTo) een interessante lezing door Margriet Brandsma, journalist. Zij werkte van 1994 tot en met 2010 voor het NOS Journaal met als standplaats Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Brandsma vertelt deze avond over de verkoop van gevangenen door de DDR. Het is één van de meest geheime en omstreden hoofdstukken uit de geschiedenis van de deling van Duitsland....

Zij schreef hier ook een boek over: ’Vuurcode vlinder: Hoe de DDR verdiende aan de verkoop van gevangenen’, een verhaal over liefde, verraad en mensenhandel, gebaseerd op ware gebeurtenissen.

De lezing begint om 19:30 uur; u bent welkom vanaf 19:00 uur aan de Zeestraat 3a. Entree alleen met toegangsbewijs. Deze zijn verkrijgbaar aan de balie van de expositieruimte, Zeestraat 3A tijdens openingstijden (woensdag, vrijdag, zaterdag 13:00-16:00 uur) voor de prijs van € 5,- pp.

Er is een beperkt aantal plaatsen. Kom op tijd, want na aanvang van de lezing is er geen entree meer mogelijk. Meer informatie over NoVaTo vindt u op de website www.noordwijkerhoutvantoen.nl.

Foto: www.margrietbrandsma.nl