02
nov
'19
Opening 62e Vogeltentoonstelling De Kolibri met 360 vogels in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

62e Vogeltentoonstelling De Kolibri van start met 365 vogels. (foto's)

Van vrijdagavond 1 november t/m zondag 3 november wordt de 62e onderlinge vogeltentoonstelling van De Kolibri Noordwijkerhout en omstreken gehouden. De inschrijving van de vogels is vlotjes verlopen. Het resultaat mag er zijn, want er zijn meer dan 365 vogels voor de tentoonstelling ingeschreven. Zoals elk jaar leeft iedere vogelliefhebber toe naar deze jaarlijkse tentoonstelling. Een tentoonstelling wordt in een paar dagen georganiseerd, maar er gaat al lange tijd...

aan voorbereiding vooraf. De Kolibri mag zich gelukkig prijzen met een grote groep actieve leden die meehelpen om een prachtig resultaat neer te zetten.

Opening vogeltentoonstelling (foto's):
De tentoonstelling werd op vrijdagavond 1 november geopend door de heer Cees Diepstraten, districtsvoorzitter regio Zuid-Holland. Hij reikte ook twee prijzen uit, Wim Anthonissen werd Algemeen Kampioen en kreeg het bondskruis uitgereikt en de heer E. Pronk ontving de eerste prijs voor de mooiste vogel van de tentoonstelling.

Oege Rinzema kreeg een onderscheiding voor 40 jaar lidmaatschap bij de NBvV, Jan Poels (Noordwijk)  en Peter van Schooten (Voorhout) kregen een onderscheiding voor het 25-jarig lidmaatschap van de NBvV.

U bent nog van harte welkom om de vogels te bekijken op zaterdag 2 november van 10.00 uur tot 18.00 uur en zondag 03 november 10.00 tot 17.00 uur. Locatie Gebouw de Duinklievers, Wagenmakerserf 4 (nabij Marktplein) te Noordwijkerhout.

Er zijn borden geplaatst om u de weg te wijzen naar de mooiste vogelshow van de Bollenstreek. Toegang is natuurlijk gratis. U kunt ook informatie over ons en de tentoonstelling vinden op onze website www.dekolibri.com.

Foto's Cees van Zelst.