Datum: 01-06-2023 - 10:14
01
nov
'19

Team F.B.I wint 1e Moordwijkerhout: Bollenkweker Van den Berg moordenaar van Ben Vanghunter. (foto's)

Donderdag 31 oktober, de dag van Halloween, veranderde het centrum van Noordwijkerhout ’s-avonds in een uiterst lugubere plek 'Escape-town Moordwijkerhout’. Het plein rondom het Witte Kerkje was hiervoor helemaal in stijl aangekleed. Laura Warmerdam is het meesterbrein achter deze activiteit, die georganiseerd werd door de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging (NOV). “Halloween wordt elk jaar populairder en de NOV wilde....

daar wel iets mee doen”, vertelde Laura. "Wij vonden het als organisatie heel leuk om het idee uit te werken, ook omdat we alle ruimte kregen vanuit de NOV”. Rond de klok van 19.00 uur melden er zich acht teams die uit in totaal tien mensen bestond. Het spel wat in o.a. Escape-rooms veel wordt gespeeld is enorm populair op dit moment en dat zorgden ervoor dat de teams al snel vol zaten en er zelfs een wachtlijst ontstond.

Laura gaf aan de start een uitleg wat de deelnemers te wachten stond: Er was een moord gepleegd in het anders altijd zo rustige Noordwijkerhout, het P.D. (plaats delict) was in de tuin van de Witte Kerk. De uit België afkomstige toerist Ben Vanghunter was door een misdrijf om het leven gekomen en van de deelnemers van Moordwijkerhout werd verlangd dat zij de moord zouden oplossen en dat het recht zijn loop moest krijgen.

De deelnemers aan het spel moesten uitzoeken wie de dader was, maar ook wat het moordwapen was waarmee de Belg Ben werd vermoord. Voor de acht teams waren verschillende routes uitgestippeld, die allemaal van start gingen bij de Witte Kerk. Tijdens de route door heel Noordwijkerhout moesten de teams puzzels oplossen, (interactieve) vragen oplossen en opdrachten uitvoeren. 

De teams werden online gevolgd via de laptop van de organisatie en zij konden daarmee contact onderhouden en ook hints geven als de teams vast kwamen te zitten in het spel, maar ja dat kostte dan wel weer strafpunten. De teams moesten ook verschillende foto's via what's app doorsturen waarmee men weer extra punten kon verdienen. 

Na terugkomst bij de Witte Kerk werd men opgevangen door Monique van Het Wapen van Noordwijkerhout voor een lekker kop chocolademelk met slagroom en een zelfgebakken koek om weer een beetje warme te worden, want het best koud op deze Moordavond. Na de laatste gezamenlijke opdracht voor de Witte Kerk werd de winnaar bekendgemaakt van het Moordspel en dat was het (rode) Team F.B.I. de 'Fabulous Beautiful Investigators'. (zie foto)

Uiteindelijk bleek dat bollenkweker Van den Berg de moordenaar was in het Moordspel en hij gebruikte een klomp als moordwapen om de Belgische toerist Ben Vanghunter van het leven te beroven. Voor het motief kunt u dat 'klik hier' lezen

De Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging (NOV) organiseert gedurende het hele jaar allerlei activiteiten met als doel enerzijds de saamhorigheid onder de inwoners te vergroten en anderzijds ook om bezoekers naar Noordwijkerhout te trekken om ons dorp op de kaart te zetten. Met deze nieuwe activiteit is de NOV daarin weer geslaagd, de deelnemers waren na afloop reuze enthousiast en hopen op een vervolg van Moordwijkenhout.....

Foto's BON.