Datum: 04-07-2020 - 19:54
01
nov
'19
Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld op bezoek bij 60-jarig bruidspaar Jaap en Joke Beelen - van Bezu in De Zilk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld op bezoek bij 60-jarig bruidspaar Jaap en Joke Beelen - van Bezu.

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft donderdag 31 oktober een bezoek gebracht aan het echtpaar Jaap en Joke Beelen - van Bezu woonachtig in De Zilk aan de Hafkenscheidtlaan. Het echtpaar viert het heugelijke feit van hun 60-jarig huwelijk. Het echtpaar woont maar liefst al 56 jaar met heel veel plezier in hun woning in deze gezellige straat. De eerste vier jaar van het huwelijk heeft het echtpaar ingewoond bij de ouders van Jaap op de Beeklaan...

Net als heden ten dage was er toen ook al een groot probleem, om een woning te bemachtigen voor pas getrouwde stellen. Jaap (86) en Joke (83) kregen in de eerste jaren van hun huwelijk op de Beeklaan hun eerste kind, na vier jaar konden ze via de Zilkse Aannemer De Groot een woning betrekken op de Hafkenscheidtlaan, waar het echtpaar na 56 jaar nog steeds met veel plezier woont.

Op de Hafkenscheidtlaan werd het gezin Beelen uitgebreid met nog twee kinderen en deze drie zonen zorgden voor drie schoondochters en vier kleinkinderen en het eerste achterkleinkind is in aantocht. Bruidegom Jaap is een geboren en getogen Zilker en Joke is afkomstig uit Vogelenzang. Het paar heeft elkaar onderweg leren kennen op de Leidsevaart nabij de Traliebrug van Vogelenzang en werd er vervolgens een afspraakje gemaakt die een huwelijk tot gevolg had.

Jaap heeft in zijn werkzame leven op de administratie gewerkt bij het Bloembollen Exportbedrijf De Vreede, om vervolgens in dienst te treden bij het kantoor van de Amsterdamse Waterleidingduinen in Vogelenzang. Maar op het kantoor zitten werd hij zat en na het behalen van verschillende diploma's kon hij aan de slag als boswachter in het AWD.

Na 7 jaar moest Jaap weer invallen op het kantoor en kon hij promotie maken als bureauchef en dat heeft hij volgehouden tot aan zijn pensionering. Op 58-jarige leeftijd kon hij met vervroegd pension en daar stemde Jaap graag mee in. Joke heeft, nadat de jongens wat zelfstandiger werden, het prima naar het zin gehad bij verschillende fijne werkgevers waarbij het gezellig samenwerken met collega's voorop stond. 

Het echtpaar heeft ook in hun vrije tijd niet stil gezeten, ze hebben bij veel plaatselijke verenigingen hun steentje bijgedragen. Jaap is, naast zijn fanatieke hobby hardlopen, jarenlang sportmasseur geweest bij de Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) en ook is hij o.a. voorzitter geweest van Drumfanfare Altesa uit De Zilk.

Maar zelf dingen ondernemen deden ze ook graag, lekker uitleven bij het Country Dansen bij Piet Gijs, heel veel fietsen en ook reizen over de hele wereld deden ze graag. Amerika werd twee keer met een lange trip bezocht en in Europa werden er verschillende landen aan gedaan, waar het echtpaar nog steeds veel goede herinneringen aan heeft. 

Heden ten dage zijn ze veel te vinden bij de activiteiten van de KBO (ouderenbond) en wandelt Jaap al 27 jaar nog iedere maandagochtend, als het weer het toelaat, met de seniorengroep in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Jaap is ook de oprichter (25/30 jaar geleden) van het Kabouterdorp in de Amsterdamse Waterleidingduinen. 

In al die jaren hebben heel veel kinderen (en ook ouders) genoten van het Kabouterdorp, waar je niet zomaar via een bewegwijzering naar toegeleid wordt. Nee je moet het zelf zien te vinden, om vervolgens te genieten van al die kabouters die er dan speciaal in grote getale op jou zitten te wachten.

Op de laatste vraag waarom hun huwelijk al zestig jaar stand heeft gehouden, krijgen we als antwoord: Als er wat echt is 'niet praten maar even schreeuwen tegen elkaar en dan weer goed maken' zoals gewoon in de meeste huwelijken. Hun grootste wens is verhuizen naar nog een te bouwen appartement in Het Zilt, met het zicht op de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Het echtpaar heeft hun 60-jarig huwelijksfeest uitbundig afgelopen zaterdag gevierd in de Duinpan van De Zilk, waarbij de familie en vrienden als een soort reünie aanwezig waren om een geweldig feest te vieren voor twee schatten van mensen. De redactie van BON wenst het echtpaar nog vele gezonde en gelukkige jaren met elkaar en hun gezin.

Foto's BON.