Datum: 02-10-2023 - 06:27
30
okt
'19

Alzheimer Café in Munnekeweij thema: Verschillende vormen van dementie, ook op jonge leeftijd.

Op maandagavond 11 november vindt het volgende Alzheimer Café plaats in de tuinkamer van Munnekeweij in Noordwijkerhout.  Het Alzheimer Café is geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur. Dementie is een verzamelnaam voor meer dan vijftig ziektes. Deze ziektes tasten de hersenen aan en zorgen voor een geleidelijke achteruitgang van iemands geestelijke gezondheid. De meest voorkomende soorten dementie zijn...

de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, frontotemporale dementie en Lewy body dementie. Meestal komt dementie voor op oudere leeftijd, maar sommige soorten kunnen zich al manifesteren vanaf het 40ste levensjaar. Linda Eleveld gaat hierover in gesprek met Cecile Jumelet, casemanager dementie. 

Het Alzheimer café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners n andere geïnteresseerden. Adres: Tuinkamer WZC Munnekeweij, Via Antiqua 25, 2211 HW Noordwijkerhout. Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Voor meer informatie: Mevrouw W. van der Kwaak, tel 06-46033996.