Datum: 13-07-2020 - 01:05
26
okt
'19
Renovatie winkelcomplex Kornoeljelaan/Pilarenlaan van start gegaan in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Renovatie winkelcomplex Kornoeljelaan / Pilarenlaan van start gegaan. (foto's)

In maart 2019 is de gemeenteraad akkoord gegaan met de renovatieplannen van eigenaar Hoorne Vastgoed om het winkelcomplex aan de Kornoeljelaan en Pilarenlaan in de Victorwijk aan te kunnen passen en zo het winkelgebied weer een eigentijdse uitstraling geven. Het plan voorziet in de sloop van het losstaande gebouw met daarin een pizzeria, snackbar en een leegstaande ruimte en daar is nu afgelopen week een start meegemaakt (zie foto's). Vervolgens worden...

de winkelruimtes onder het appartementencomplex vernieuwd en vergroot waardoor o.a. de supermarkt aldaar kan uitbreiden. Deze winkel telt nu nog 1235 vierkante meter bruto vloeroppervlak en na de verbouwing moet dat 1480 vierkante meter worden. Naast de supermarkt komt er ook meer ruimte voor de daar al aanwezige fysiotherapiepraktijk en komen er in een nieuw aan te bouwen gedeelte ook de pizzeria en de snackbar weer terug.

Een deel van de bergingen van de bovenliggende appartementen zullen ook verplaatst gaan worden. Aansluitend aan de nieuwbouw wordt er een fiets- en wandelroute van Puyckendam naar de Kornoeljelaan langs het water aangelegd. Aan de achterzijde van het winkelcomplex vervallen aan de Kornoeljelaan zes parkeerplaatsen (van 18 naar 12). Op het plein aan de voorzijde wordt het aantal vakken juist met negen uitgebreid. Oplevering is gepland medio 2020.

Foto's BON en Hoorne Vastgoed.