Datum: 08-07-2020 - 06:00
22
okt
'19
Bijeenkomsten met peiling over 4 nieuwe richtlijnen 'Wonen waar gewoond moet worden' in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Bijeenkomsten met peiling over 4 nieuwe richtlijnen 'Wonen waar gewoond moet worden'.

Gemeente Noordwijk legt najaar 2019 vier nieuwe richtlijnen voor aan de inwoners om goed en verantwoord om te gaan met gebruik van ‘gewone’ woningen. Airbnb en overlast in de buurt? Wat mag wel en wat mag niet? De gemeente Noordwijk nodigt inwoners middels bijeenkomsten in Noordwijk en Noordwijkerhout uit, om hun mening te geven over vier nieuwe richtlijnen om hier goed en verantwoord mee om te gaan...

Richtlijnen gebruik woningen
Toeristische verhuur van ‘gewone’ woningen is in trek. Ook in Noordwijk is deze ontwikkeling merkbaar en heeft het effect op de omgeving. Het kan overlast veroorzaken. Ook zijn hierdoor minder woningen beschikbaar voor Noordwijkse woningzoekenden en starters. Voor alle richtlijnen is het uitgangspunt dat toeristische verhuur van woningen niet is toegestaan. Woningen zijn immers bedoeld om in te wonen!

* Richtlijn voor Bed & Breakfast
In de kernen Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen mag u als eigenaar van de woning waar u zelf woont én ingeschreven staat, aan maximaal 4 personen Bed & Breakfast bieden. Voor de kernen Noordwijkerhout en De Zilk willen we onderzoeken of dit ook mogelijk moet worden.

* Richtlijn voor kamerverhuur
Als eigenaar van de woning waar u zelf woont én ingeschreven staat, kunt u aan maximaal 2 personen een kamer verhuren.

* Richtlijn voor vakantieverhuur
Als eigenaar van de woning kunt u uw woning waar u zelf woont én ingeschreven staat tijdens uw vakantie tot max. 30 dagen per kalenderjaar verhuren.

* Richtlijn voor tweede woning
In een aangewezen zone in Noordwijk aan Zee (Boulevards) is een tweede woning voor eigen recreatief gebruik toegestaan. Toeristische verhuur is niet toegestaan.

De richtlijnen gelden nog niet en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Bijeenkomsten met peiling
Tijdens de bijeenkomsten op maandag 28 oktober en woensdag 30 oktober 2019 krijgen inwoners informatie over de nieuwe richtlijnen en kunnen ze vragen stellen over dit onderwerp. Op één dag organiseert de gemeente twee sessies. Elke bijeenkomst wordt afgesloten met een peiling via de smartphone. Steeds op een vast tijdstip: 18:00 en 20:30 uur.

Noordwijk
Maandag 28 oktober 2019
De Heeren van Noortwyck,
Quarles van Uffordstraat 103
Sessie 1 17:00 uur – 18:30 uur
Sessie 2 19:30 uur – 21:00 uur

Noordwijkerhout
Woensdag 30 oktober 2019
Ontmoetingscentrum ‘De Maasgaarde’,
Herenweg 9a
Sessie 1 17:00 uur – 18:30 uur
Sessie 2 19:30 uur – 21:00 uur

Vooraf aanmelden
Graag vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie
Raadpleeg noordwijk.nl/gebruikwoningen.