21
okt
'19
Glasvezel voor buitengebied Duin- en Bollenstreek.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Glasvezel voor buitengebied Duin- en Bollenstreek.

Van de iets meer dan 3100 adressen in het buitengebied van de Duin- en Bollenstreek hebben ruim 1600 aangegeven interesse te hebben voor glasvezel. De drempel is gehaald. Het heeft er om gespannen. Maar net voor de deadline reageerden veel mensen positief op het verzoek om hun belangstelling kenbaar te maken. Op dit moment hebben ruim 1660 mensen interesse getoond. De ambassadeurs en projectgroep zien daarmee hun inspanning beloond...

 

Ouderwetse mailing
Met name de laatste ouderwetse mailingactie heeft een goede respons opgeleverd. Brief met retourenvelop. Er zijn bijna 150 antwoordenveloppen binnengekomen en daarnaast hebben nog eens bijna 500 mensen digitaal gereageerd.

Vervolgtraject
Per gebied verwerkt de projectgroep alle gegevens om het adressenbestand op te schonen. Maar een ding staat als een paal boven water: er is rond de 50% interesse. De drempel is gehaald. Het adressenbestand is goud voor het vervolgtraject.

Wereldhandel door een koperdraadje
Roberto ter Hark, de Noordwijkse wethouder Economie, is blij: “De 3100 adressen in het landelijk gebied hebben een matig presterend internet of helemaal geen internet. Dat is voor een regio die een wereldspeler is op de bloembollenmarkt niet vol te houden. En wat te denken van onze bedrijventerreinen en vakantieparken.”

Grootverbruikers thuis
Maar ook buiten het bedrijfsleven groeit de behoefte om enorme hoeveelheden bits en bytes snel en loepzuiver te kunnen binnenhalen. Het beveiligen van je huis. Zorg op afstand. Het zijn maar een paar voorbeelden. Steeds meer mensen willen bovendien digitale televisie kijken. Ook in huis zijn Nederlanders digitale grootverbruikers geworden.

Het woord bij de glasdaad voegen
De marktpartijen die naar aanleiding van de peiling er brood in zien om het glasvezelnet daadwerkelijk aan te leggen presenteerden zich dinsdag 1 oktober 2019 aan de ambassadeurs. De voorkeur ligt bij Glasdraad. Binnenkort starten de gemeenten de eerste gesprekken met Glasdraad. Als alles goed gaat, tekent Glasdraad voor het vervolg.