Datum: 08-08-2020 - 08:15
31
okt
'19
Nieuwe feestlocatie en nieuwe website voor de jubilerende Carnavalsvereniging De Keiebijters in Noordwijkerhout.
Geschreven door Carnavalsvereniging De Keiebijters

Nieuwe feestlocatie en nieuwe website voor de jubilerende Carnavalsvereniging De Keiebijters.

Het zoemde al een tijdje door het Kokkerhoutse! Carnavalsvereniging De Keiebijters zouden een nieuwe locatie gevonden hebben in een schuur bij een “bollenboer” alwaar het carnaval gevierd kan gaan worden. Na 54 jaar verlaten de Keiebijters de BAVO. Opgericht door leerling-verplegers (voornamelijk uit Brabant en Limburg) die intern op de St. Bavo woonden, hebben De Keiebijters in al deze jaren het carnaval verzorgd voor psychiatrische cliënten en...

mensen met een verstandelijke beperking. Eerst in de Toneelzaal en de laatste 25 jaar steeds in een tijdelijke Feesthal op het BAVO-terrein. Onze vrienden, sponsors en bezoekers zijn daarbij al die jaren in toenemende mate onmiskenbaar geweest. 

Achter de schermen heeft de huisvestingscommissie van de Keiebijters keihard gewerkt. Samen met de nieuwe gemeente Noordwijk en de eigenaar van het pand zijn er afspraken gemaakt en zijn de vergunningen aangevraagd en uiteindelijk toegewezen.

De carnavalsactiviteiten voor de doelgroep blijven hetzelfde, alleen de locatie veranderd! Vanaf het komende seizoen zal er geen tent meer in de vorm van een Feesthal herrijzen op het voormalige St. Bavo-terrein. De Keiebijters gaan vanaf het 55e jubileumjaar 2019-2020 (5x11) voortaan het carnaval vieren op de Ambachtsweg nr. 5 in het prachtige pand van Weijers Blooming Dahlias in Noordwijkerhout.

Tijdens het carnaval zal een gedeelte van deze bedrijfshal omgetoverd worden tot een sfeervolle en carnavaleske Feesthal met de voor u vertrouwde afmetingen en zullen de carnavalsfeesten van de Keiebijters op deze nieuwe locatie máár met hetzelfde enthousiasme worden georganiseerd. 

De Keiebijters zijn eigenaar Hubert Weijers, die het carnaval in Noordwijkerhout maar vooral de doelstelling van de Keiebijters een warm hart toedraagt, dankbaar en hopen op een langdurige en fijne samenwerking. Cruciaal waren de inzet en meedenken van Hubert.

Niet alleen binnen de huisvestingscommissie van De Keiebijters is er keihard gewerkt, maar ook bij de andere groeperingen heeft men niet stil gezeten. De voorbereidingen in verband met het jubileum van 5x11 jaar, zijn al in volle gang maar daar binnenkort meer nieuws over.

Naast het gegeven dat de carnavalsvereniging uitgebreid te volgen is op hun Facebookpagina, is de gehele website van De Keiebijters ook nog eens vernieuwd en bereikbaar op www.dekeiebijters.nl. Wij zeggen 'Tot ziens bij de Keiebijters'.