20
okt
'19
NH-Hotel opnieuw ontruimd na brand in sauna in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

NH-Hotel opnieuw ontruimd na brand in sauna. (update foto's + filmpjes)

Zaterdagavond rond de klok van 21.00 uur kwamen de hulpdiensten al massaal in actie voor een brandje in de machinekamer van de lift van het NH-Hotel Leeuwenhorst aan de Langelaan. Zondagochtend werd om 7.40 uur de brandweer opnieuw opgeroepen voor een brandmelding bij hetzelfde hotel. Dit keer betrof het een flinke brand in de sauna van de wellnessruimte in de kelder van het gebouw, bij aankomst van de brandweer waren er al flinke rookwolken te zien....

De brand werd ontdekt door de schoonmaakdienst en onmiddellijk ging het ontruimingsplan van het NH-hotel in werking waarbij meer dan 100 gasten uit de bovengelegen hotelkamers werden geëvacueerd. De brandweer kreeg de brand redelijk snel onder controle en het nablussen en het ventileren van alle ruimtes nam nog enige tijd in beslag. De hulpdiensten waren uit de gehele regio opgeroepen omdat het net als gisteren een hotel betrof, de hotelgasten werden elders opgevangen in het grote complex.

Klik hier voor het filmpje waarbij één van de hotelgasten uit de wellnessruimte door de brandweer via het raam wordt gered. Klik hier voor het filmpje bij het Leidsch Dagblad.

Foto's BON.