16
okt
'19
Celstraffen geëist tegen vier verdachten van kluisroof waaronder een 27-jarige Noordwijkerhouter.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Celstraffen geëist tegen vier verdachten van kluisroof waaronder een 27-jarige Noordwijkerhouter.

In de nacht van 5 op 6 december 2017 werd er een kluis uit de kelder van een Katwijkse woning ontvreemd. De inbrekers waren binnengekomen door een smal raampje, waarvan de huiseigenaar dacht dat niemand er door kon. Enkele dagen na de inbraak vond de politie de kluis terug in een woning in Noordwijkerhout, waar vier mannen zich ophielden. Bovenop de kluis lagen gereedschappen, waarmee ze geprobeerd zouden hebben om de kluis open te breken....

De zeventigduizend euro zat nog steeds in de kluis. Naast een 24-jarige Noordwijker worden een 27-jarige man uit Noordwijkerhout, een 22-jarige man uit Katwijk en een 22-jarige Leidenaar verdacht van de kluisroof. Het Openbaar Ministerie eiste in een rechtszaak tegen de vier verdachten een celstraf van zestien maanden tegen de Noordwijker, zeven maanden tegen de Noordwijkerhouter en Katwijker en acht maanden tegen de Leidenaar. 

De 24-jarige Noordwijker was als enige van de vier verdachten aanwezig bij de rechtszaak. Hij heeft zich volgens het Openbaar Ministerie ook schuldig gemaakt aan vernielingen (gepleegd bij een ex-vriendin), cocaïnehandel en bedreiging van een agent. Daarnaast zou hij terug moeten naar de cel om alsnog één jaar van een eerdere celstraf wegens drugshandel met Zweden uit te zitten.

De Noordwijker ontkende in de rechtbank de vernielingen en de kluisroof, maar beriep zich verder op zijn zwijgrecht. De advocaat van de Noordwijker vindt dat er onvoldoende bewijs is voor de kluisroof en voor de vernielingen. De man zou ervan moeten worden vrijgesproken. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Bron Leidsch Dagblad.