Datum: 05-07-2020 - 21:17
15
okt
'19
Slager Klein uit Noordwijkerhout verzorgt masterclass voor leerlingen horeca-afdeling KTS bij het project 'Lokaal-vlees'.
Geschreven door Teylingen College KTS

Slager Klein verzorgt masterclass voor leerlingen horeca-afdeling KTS bij het project 'Lokaal-vlees'.

De docenten van de KTS, zijn altijd op zoek naar vernieuwing en verdieping in het lesprogramma. Deze vernieuwing is gevonden in de samenwerking met veehouderij Salman. Hemelsbreed kan er gezegd worden dat het buren zijn, want de veehouderij bevindt zich in de polder naast de school in Voorhout. Veehouderij Salman fokt Limousin runderen en laat deze een aantal keer per jaar slachten bij Gildeslager Klein in Noordwijkerhout. Om het onderwerp vlees...

meer betekenis te geven tijdens de lessen heeft de school besloten om een stier te kopen en deze te verwerken tijdens de lessen. Het is de bedoeling dat het gehele dier verwerkt wordt tijdens de lessen. De verschillende delen en gemaakte gerechten worden grotendeels verkocht in ‘t Winkeltje van de KTS.

Om dit te realiseren hebben wij slager Klein uitgenodigd om een masterclass uitbenen te geven aan onze leerlingen. Tijdens deze masterclass worden verschillende delen live uitgesneden. Op deze manier wordt het ambacht van een vakslager overgedragen aan de leerlingen. Zo leren zij waar de verschillende technische delen van het rund zich bevinden. 

De stier, genaamd: ‘Gerrit’, gaat maandag 21 oktober van de veehouderij naar de slager en blijft een week in de ‘benen’ hangen om te besterven. In de week van 28 oktober wordt er gestart met het verwerken van het vlees tijdens de lessen. De masterclass uitbenen wordt op dinsdagmiddag 29 oktober gegeven.

Foto PR.