Datum: 17-10-2021 - 21:12
14
okt
'19
Kiloknaller judotoernooi geslaagd in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Judoteam Bollenstreek

Kiloknaller judotoernooi geslaagd. (foto's)

Traditiegetrouw organiseert sportschool Kaizen elk jaar het Kiloknaller toernooi, dit is een teamtoernooi voor de judoënde jeugd. Dit levert altijd spannende potjes op waar niet altijd het sterkste team wint."Het leuke aan de opzet van toernooi is dat we jonge en de oudste kinderen bij elkaar in een team zetten. Bij elk toernooi wordt er streng gecontroleerd op het gewicht, hier doen we dat wat losser en dat levert leuke potjes op. Ondanks het verschil in gewicht of kleur band, gaan de judoka’s..

vol het gevecht in. Het is super leuk om dat enthousiasme te zien" aldus sportschool eigenaar Johan Zagers.

Mede sportschoolhouder en echtgenoot Dina Leergaard vult aan "Het is leuk om te merken dat de kinderen in het begin helemaal niet gewend zijn om andere aan te moedigen tijdens de wedstrijdjes. Maar omdat het nu een teamtoernooi is, hoor je ze langzaam elkaar aanmoedigen. Dat vind ik het leukste aan dit toernooi". 

De sportiviteit was zeer hoog en er werd door de scheidsrechters op de mat dan ook streng toegekeken of iedereen zich aan de regels hield. Uiteindelijk wist het team de Wazariaka’s in een zeer spannende finale de eerste plek op te eisen.

Foto's PR.