Datum: 03-12-2021 - 04:29

   

13
okt
'19
Predicaat 'Koninklijk' voor Van der Slot Beheer (Transport) uit Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Predicaat 'Koninklijk' voor Van der Slot Beheer (Transport) uit Noordwijkerhout

Op vrijdagmiddag 11 oktober heeft het Noordwijkerhoutse bedrijf Van der Slot Beheer, uit handen van de Commissaris van de Koning de heer Jaap Smit, het predicaat 'Koninklijk' uitgereikt gekregen naar aanleiding van hun 100-jarig bestaan in 2018. Ook het aanwezige college van B&W van de gemeente Noordwijk gaf aan verheugd te zijn, dat Van der Slot Beheer het predicaat 'Koninklijk' heeft ontvangen. Van der Slot Beheer B.V. is in Noordwijkerhout....

bekend als ‘Van der Slot Transport B.V.’. Dit bedrijf is gevestigd aan de ’s-Gravendamseweg 63 in Noordwijkerhout. Het bedrijf bestond in 2018 100 jaar. Alex van der Slot is de ondernemer van het bedrijf. Alle leden van het gezin werken mee in het bedrijf.

Geschiedenis
Op 6 augustus 1917 deed Quirinus van der Slot (31 jaar, geboren in 1885) aangifte van overlijden van zijn vader en landbouwer Arie van der Slot. Quirinus is de oudste zoon en landbouwer. Hij gaat wonen en werken op de ouderlijke boerderij aan de ’s-Gravendamseweg 63.

Uit oude stukken blijkt dat hij landbouwer was en dat het bedrijf 4 kitten (trekpaarden), 1 brik (oude slechte kar), 2 goede brikken en 3 boerenwagens met gierbakken had. Dit waren veel transportmiddelen voor een “gewone” boerderij.

Hieruit blijkt dat Quirinus in 1918 ondernemer was, waarbij vervoer al een groot deel van het bedrijf was. Met paard en wagens werden vrachtjes vervoerd voor de tuinders en bollenboeren. Er was ook een tak bloembollenkweker en veehouder. Het bedrijf is in 1918 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Quirinus had 6 kinderen. De jongste zoon, Quirinus Bartholomeus (Krijn), geboren op 21 november 1934, heeft het bedrijf overgenomen (in 1955 de eerste helft en in 1959 na het overlijden van Quirinus de andere helft). In 1957 haalde Krijn zijn transportdiploma. Hij moderniseerde het bedrijf. Het wagenpark groeide en in 1976 werd het bedrijf een B.V. Voortaan heette het ‘Van der Slot Transport B.V.’

In 1993 heeft A.J.M. (Alex) van der Slot het bedrijf overgenomen van zijn vader. In 2012 werd het bedrijf gesplitst in ‘Van der Slot Transport B.V.’ en ‘Van der Slot Logistiek B.V.’ De internationale activiteiten werden uitgebreid. Dit gebeurde in 2014 door een samenwerking aan te gaan met Greenport logistic Gmbh voor de service aan de Duitse klanten. In hetzelfde jaar werd een Belgische Bvba geopend. De kleine vestiging voor de activiteiten in België kwam in Lokeren.

Van der Slot Transport kreeg in 1976 de benaming van collectief vervoerder bij de bloemenveiling Flora in Rijnsburg. Het bedrijf bleef groeien. In 2008 werd het nachtvervoer van een collega-transportbedrijf overgenomen. Hierdoor werd Van der Slot de grootste sierteeltvervoerder naar de veilingen toe in de Bollenstreek. Met KOA transport (kopen op afstand) werd gestart in 1998.

Dit is nu het grootste onderdeel van het bedrijf met vestigingen op de 3 grote exportveilingen van Royal Flora Holland. Sinds 2019 levert Van der Slot Groep, na overname van Vermeer Transport Numansdorp BV en Vermeer Groen Logistiek BVBA, aan 210 mensen werk.

Bloemen voor de Paus
Van der Slot Transport B.V. is vanaf het allereerste begin in 1985 de vervoerder van de wereldberoemde Nederlandse bloemen- en plantenhulde tijdens Pasen aan de Paus in Rome. Krijn (toen 75) en Alex (toen 42) zijn op audiëntie geweest bij de Paus in 2010.

Betrokkenheid Noordwijkerhout
Van der Slot Transport B.V. is ook betrokken bij Noordwijkerhout. De onderneming stelt kosteloos ruimte en gebruik van vrachtwagens beschikbaar voor verschillende doeleinden aan de Oranjevereniging. Ook ondersteunt ze financieel en indien mogelijk ook met materieel de verenigingen en stichtingen, zoals Stichting de Passie van Noordwijkerhout, de kerkenveiling van de St. Victorkerk, VVSB, De Harpe Davids, enzovoort.

Foto Facebookpagina/Twitter Van der Slot Beheer.