Datum: 26-10-2021 - 10:50
07
okt
'19
Bollenstreekhout zoekt vrijwilligers in Noordwijkerhout.
Geschreven door Bollenstreekhout.nl

Vrijwilligers in 'hout' gezocht.

Bollenstreekhout verwerkt boomstammen die worden geoogst in de Duin- en Bollenstreek. Wij willen dat het “stamhout” voor de regio behouden blijft. Wij maken van dit hout “streekproducten”. Dit doen wij samen met de leden van onze Coöperatie (11 leden) en enkele andere partners. O.a. met de Houtafdeling van Rivierduinen in Sassenheim en de Stichting Sterk Saam uit Lisse. Dit zijn o.m. tafels (voor binnen en buiten), bureaubladen, tafelbladen, tuinstoelen, picknickbanken, vogelkasten...

insectenhotels, vierkante meters tuin, kruidenbakken, bloembakken, wandplanken, compostbak omkasting, planken, balken of andere producten. Wij zagen het stamhout aan plaathout dat wij eerst drogen en opslaan. Daarna herzagen wij dit verder om er zo producten voor te maken.

Voor het omstapelen, bundelen en eenvoudig zaagwerk in onze opslag zoeken wij vrijwilligers. Sommige planken zijn wat zwaar, doch het meeste werk wordt met twee mensen gedaan. Ook is er een heftruck aanwezig. De werkzaamheden vinden plaats in Noordwijkerhout en in Lisse.

Bollenstreekhout Coöperatie werkt zonder winstoogmerk. Is het wat voor u om ons te komen helpen? Bel dan met Paul van Nobelen, telefoon 06-22554634 of Ted Wiegman 06-20002145.