Datum: 24-09-2020 - 19:26
06
okt
'19
De rookworst van Keurslager Koot pakt het GOUD in Noordwijkerhout!
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

De rookworst van Keurslager Koot pakt het GOUD!

Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 19 september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslagerij Koot in de Zeestraat zeggen dat ze het predicaat GOUD hebben gekregen! Elk jaar weer steekt Keurslager Koot veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury....

“Ondanks dat we al vele malen meedoen, blijft het elke keer weer spannend als je meedoet met een vakwedstrijd. Je durft pas te juichen als je het juryrapport in de bus hebt”, vertelt Keurslager Koot. En een extra verrassing voor ons is dat onze rookworst ook op een rookworstkeuring in Arnhem met goud is bekroond. Dubbel feest dus.

Elk jaar gaat Keurslager Koot voor de perfecte smaak en verbetert zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. “In onze rookworst gaan alleen verse grondstoffen en een uitgebalanceerd recept van zout en kruiden”, vertelt de gedreven ondernemer Adri Koot.

Proeven!
Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 7 t/m 12 oktober de tweede rookworst gratis! Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend.

Jaarlijkse rookworstkeuring
De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

Foto BON.