Datum: 05-06-2020 - 02:28
15
okt
'19
Koffie+ ochtend in de bibliotheek van Noordwijkerhout.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

Koffie+ ochtend in de bibliotheek: Erfrecht.

Op donderdag 17 oktober van 10:30-12:00 uur organiseert de Bibliotheek van Noordwijkerhout weer een Koffie+ ochtend. Deze ochtend gaat over Erfrecht. Tijdens deze Koffie+ geeft mevrouw mr. van Dijk een lezing over het testament en het levenstestament. Er zullen veel onderwerpen voorbij komen, waarmee iedereen op een gegeven moment te maken krijgt:...

• het testament: voor de situatie dat u komt te overlijden
• het levenstestament: voor de situatie dat u geestelijk of lichamelijk niet meer zelf in staat bent uw eigen belangen te behartigen

Aan de hand van concrete (reken)voorbeelden zult u na het bijwonen van deze lezing een idee hebben over wat de wet regelt zowel op het civiele vlak: wie regelt en krijgt wanneer wat, als het fiscale vlak: wie betaalt wanneer hoeveel belasting. U zult een aantal redenen horen om (toch) zelf bepaalde zaken alvast te regelen en op welke wijze u dat kunt doen.

Denk hierbij aan het vastleggen van bepaalde medische beslissingen, maar ook het ervoor zorgen dat er zo min mogelijk belasting wordt verschuldigd door uw erfgenamen. Onderwerpen als schenking (op papier), legaat kleinkinderen, afvullegaat, tweetrapsbepaling, uitsluitingsclausule, plaatsvervulling, euthanasie, behandelverbod, inzage in medische dossiers zullen voorbij komen. Uiteraard is er tijdens en na de lezing de mogelijkheid om vragen te stellen.

Koffie+
Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige koffieochtend in de bibliotheek ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.

Locatie: Bibliotheek Bollenstreek vestiging Noordwijkerhout, Herenweg 2
Datum: 17 oktober 2019
Tijd: 10:30 – 12:00 uur
Kosten: gratis