02
okt
'19
Hooijmans Zonwering viert 25-jarig bestaan in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Hooijmans Zonwering

Hooijmans Zonwering viert 25-jarig bestaan. (foto's)

Afgelopen week vierde Frank Hooijmans dat hij 25 jaar eigenaar is van Hooijmans Zonwering. Voordat Frank zelfstandig ondernemer werd, ging hij al met zijn vader mee om zonweringen te monteren. Zijn vader Herman verkocht en monteerde in zijn vrije tijd zonweringen bij particulieren. Toen hij daarmee ging stoppen, besloot Frank om voor zichzelf te beginnen. Hij startte vanuit een woonhuis aan de Nachtegaalstraat met zijn zonweringsbedrijf en sloeg zijn spullen op in een garagebox....

Toen deze garagebox te klein werd, verkaste hij naar een opslag in de Hoogstraat. Hierna werd zijn opslag een oude bollenschuur op de Herenweg. Sinds 2010 kunnen cliënten de zonwering zien in een mooie showroom, die gelegen is op de Walserij 13d op bedrijvenpark Gravendam te Noordwijkerhout.

In de maanden maart t/m augustus kunnen klanten op vrijdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur en zaterdag tussen 10.30 uur en 16.30 uur zonder afspraak zonwering bekijken in de showroom. Op andere uren en dagen en in het naseizoen, dient er een afspraak gemaakt te worden voor bezichtiging in de showroom.

Frank bezoekt de mensen ook thuis op, om hen van zonwering op maat te voorzien. In de showroom verkoopt Hooijmans Zonwering de Duitse topmerken Weinor (zonwering) en Roma (rolluiken). De Nederlandse fabrikanten als Mysun en Sunmaster treft u ook aan in de showroom.

Dit jaar viert Frank met zijn medewerkers het 25-jarig bestaan van Hooijmans Zonwering. Afgelopen vrijdag verzamelden de medewerkers van Hooijmans Zonwering zich voor het vieren van het 25-jarig jubileum. Er was een busje geregeld bij Autobedrijf van Steijn om de tocht naar Duitsland te maken. Hier zouden de gasten Oktoberfest vieren in Kleve.

Om 13.00 uur werd de taart aangesneden onder het genot van een vers bakje koffie. Rond half twee vertrokken de gasten vanuit de showroom richting Kleve. Onderweg werden de Duitse Oktober-krakers al gedraaid en de nodige biertjes genuttigd. In Kleve had Frank een huisje geregeld, waar zou worden overnacht. Richting 17.30 uur vertrokken de gasten naar de Duitse Feesttent.

Eerst genoten de gasten van de puree, zuurkool en vlees. Daarna werd er tot 00.00 uur gefeest en werden de nodige literpullen bier naar binnen gewerkt, alvorens weer naar hun huisje te gaan. De roes werd uitgeslapen en rond 12.00 uur ’s middags vertrok het busje weer richting Noordwijkerhout.

Tekst en foto's Hooijmans Zonwering.