Datum: 22-05-2022 - 12:51
01
okt
'19
Bollenkwekers rijden in colonne met hun tractoren naar boerenactie in Den Haag.
Geschreven door Redactie BON

Bollenkwekers rijden in colonne met hun tractoren naar boerenactie in Den Haag. (3 filmpjes)

Na enige aarzeling haakten bollenkwekers uit de Duin- en Bollenstreek dinsdagmorgen aan bij de boerenactie op het Malieveld in Den Haag. De bollenkwekers dachten eerst het zijn nu de veehouders die in actie komen. Maar in het afgelopen weekeinde gingen er steeds meer stemmen op om mee te demonstreren. De directe aanleiding is o.a. het voorstel van D66 om de Nederlandse veestapel te halveren. Maar volgens 'de bollenboeren' zijn er natuurlijk ook diverse raakvlakken....

met de bloembollensector. Alle boeren zijn boos, de maat is nu vol. De bollenkwekers uit de Bollenstreek waaronder uit Noordwijkerhout trekken vandaag gezamenlijk op met boeren uit de Haarlemmermeer. De tractoren gingen vanochtend al vroeg onderweg, veelal over de binnenwegen, maar zoals al gelijk uit de landelijke media bleek werden er ook door tractoren snelwegen gebruikt om in Den Haag te komen waar om 13.00 uur de actie met speeches van start is gegaan. (Bron: Leidsch Dagblad)

De protestactie wordt georganiseerd door belangengroep Agractie en kun je hier lezen waarom ze gaan demonstreren. De standpunten komen van Agractie.nl: "De afgelopen jaren hebben politici, media en activisten een negatief beeld over boeren geschetst. Wij zijn geen dierenmishandelaars en milieuvervuilers; we hebben hart voor ons bedrijf. De onbetrouwbaarheid van de overheid en instanties is voor ons aanleiding om een tegengeluid te geven. De problemen van Nederland horen niet op ons bordje thuis."

Voor een liveblog over alle gebeurtenissen op deze dag kunt u naar de website van de NOS gaan, klik hier.

Er zijn diverse filmpjes gemaakt in Noordwijkerhout van vertrekkende tractoren naar Den Haag, we hebben er drie voor u van Facebook geplukt:

Filmpje Peter Warmerdam op de Leidsevaart.

Filmpje Ronald van der Slot op de N206.

Filmpje Miketobewatch op het Strand van Noordwijk, tractoren op de terugweg.