Datum: 04-07-2020 - 13:14
01
okt
'19
Nix Dus uit Noordwijkerhout winnaar publieksprijs op het Blaasfestijn in Helmond.
Geschreven door Blaaskapel Nix Dus

Nix Dus winnaar publieksprijs op het Blaasfestijn in Helmond.

Afgelopen zondag was het voor de Noordwijkerhoutse blaaskapel Nix Dus alweer tijd voor het tweede festival van het najaar. Op 31 augustus jl. werd er al een mooie 6e plaats gehaald in Katwijk en afgelopen zondag werd er door Nix Dus afgereisd naar Helmond. Het Blaasfestijn in Helmond is altijd een druk bezocht festival. Ook dit jaar waren er 36 kapellen in Helmond aanwezig. Iedereen mocht 4x optreden, verdeeld over maar liefst 11 podia in het centrum van de stad. In alle vroegte werd er vertrokken naar Helmond...

waar Nix Dus, met de nodige fans, rond half twaalf zich kon melden bij de organisatie. Nog geen begeleider aanwezig, maar we hadden nog even de tijd. Eerst maar een bakkie en wachten op Herman. Een uur later was er nog steeds geen begeleider aanwezig, dus dan toch maar op eigen initiatief richting het eerste podium voor het optreden.

Bij het eerste podium waren er nog 2 kapellen voor Nix Dus, en omdat het buiten nog wat miezerde, hadden zij besloten op het terras onder de parasols te gaan spelen. Dit kwam het volume in ieder geval ten goede. Omdat Nix Dus niet alleen maar voor het volume ging, werd besloten toch buiten op het (niet overdekte) podium te gaan staan. Iets wat achteraf prima uitpakte, want gedurende het gehele optreden was het droog. De sfeer zat er lekker in bij het publiek en als de jury nog om een toegift vraagt, dan zegt dat wel iets.

De rest van de optredens was de hele middag vergelijkbaar. Af en toe een paar spetters, maar daar liet Nix Dus zich niet door afremmen. Vol enthousiasme werden de optredens gedaan en ook was het aanwezige publiek erg enthousiast. Bij het laatste optreden had de presentator het zo naar zijn zin, dat het bij het laatste nummer enthousiast de microfoon pakte en gezellig mee begon te zingen.

Het aanwezige publiek kon de hele dag door stemmen en Nix Dus wist het aanwezige publiek hiervoor goed te enthousiasmeren. Aan het eind van de dag had Nix Dus maar liefst 26% van alle stemmen toebedeeld gekregen welke er waren uitgebracht. Met een goed gevoel over lekkere optredens, enthousiaste reacties en ook nog eens een mooie prijs, kon ’s avonds weer terug gekeerd naar Noordwijkerhout.

Komend seizoen bestaat Nix Dus 22 jaar en dit zal niet ongemerkt voorbij gaan. Volg Nix Dus daarom op:
https://www.nixdus.nl/
https://www.facebook.com/nixdus/
https://www.instagram.com/kapelnixdus/

Foto Nix Dus.