Datum: 27-09-2023 - 23:06
01
okt
'19

BON op bezoek bij 'Chateau Meiland' in Frankrijk. (foto's + filmpje)

Ruim twaalf jaar geleden ging de markante Martien Meiland het buitenlandse avontuur, geheel op eigen wijze, al eens aan met zijn vrouw Erica en hun twee dochters. Heel Nederland kon op TV zien hoe ze een prachtig kasteel in Midden-Frankrijk om wisten te toveren tot een chambres d’hôtes. Het werd een succes, maar na twee jaar eindigde het avontuur toen Erica  de heimwee niet meer kon verdragen. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en dit jaar probeerde de familie Meiland het opnieuw....

U heeft in de afgelopen negen afleveringen van de eerste serie en van de huidige tweede serie kunnen zien, hoe zij wederom hun huis en haard achter hebben gelaten voor een nieuw Frans avontuur op een manier zoals alleen ‘de Meilandjes’ dat kunnen. * Klik hier als u een uitzending gemist heeft of de leukste clips uit de reality-serie wilt bekijken.  

Klik hier voor het 1e nieuwsitem op BON: De verhuizing naar Frankrijk.
Klik hier voor het 2e nieuwsitem op BON: Martien en Erica bij het tv-programma van Jeroen Pauw.
* Klik hier voor het 3e nieuwsitem op BON: Ook de Witte Kerk mag niet ontbreken in Chateau Meiland. 
* Klik hier voor het 4e nieuwsitem op BON: Martien Meiland presenteert nieuw tv-programma op SBS 6.
* Klik hier voor het 5e nieuwsitem op BON: 2e seizoen van Chateau Meiland van start gegaan.
* Klik hier voor het 6e nieuwsitem op BON: Kasteelheer Martien Meiland even terug op het durrep voor tonknuppelen.
* Klik hier voor het 7e nieuwsitem op BON: Chateau Meiland bij laatste drie Gouden Televizier-Ring Verkiezing! (BON-filmpje reactie Martien op uitverkiezing)

Update 1-10-2019: BON op bezoek bij Chateau Meiland.
De redactie van BON is afgelopen week op bezoek geweest bij de Meilandjes op Chateau Marillaux in Frankrijk, we wilden wel eens met eigen ogen zien en ervaren hoe het is om een overnachting te doen in het op dit moment beroemdste chateau van heel Nederland in Frankrijk. De kijkcijfer-hit 'Chateau Meiland' van SBS6 trekt de afgelopen weken meer dan een miljoen kijkers per aflevering.

Na de lange oprijlaan van het landgoed, met resten van de gesneuvelde boom uit een eerdere uitzending nog aan de kant van de weg, werden we als eerste hartelijk verwelkomd door de honden Bommel (wel achter het hek) en loslopende Bijoux. In de deuropening stond Kasteelheer Martien Meiland ons al op te wachten en natuurlijk waren zijn eerste woorden: "Oh wat goéééd.....daar is Blik Op Noordwijkerhout!". 

Tsja en nog geen stap in het chateau gezet begint Martien te vertellen hoe alles in zo'n korte tijd tot stand is gekomen en er nu even niet meer aan moet denken als morgen alles weer opnieuw zou moeten doen. Was best een heftige tijd voor alle Meilandjes en daar rekenen we huisvriendin Caroline natuurlijk ook bij.

Na de kennismaking met Erica biedt Martien als een echte gastheer ons en vier andere gasten een welkomstdrankje aan, het was al ver na 12.00 uur dus de hoogste tijd om te wijnen, wijnen, wijnen... Wel alleen voor zijn gasten want Martien heeft nog geen tijd, al druk in de weer met de voorbereidingen van het o.a. het avondeten.

Dochter Maxime zit even voor een weekje in Holland en dat zorgt voor drukke tijden voor Martien en Erica, gelukkig weet kleindochter Clair zichzelf uitstekend te vermaken met de vele regenplassen voor het chateau en is ze gelijk al goede vriendjes met alle nieuwe gasten. De nieuwe hulp van de Meilandjes, een 53-jarige Française uit het nabij stadje Limoges, blijkt een schot in de roos te zijn, maar daar later meer over de volgende aflevering van 'Chateau Meiland'.

Voordat het avondeten opgediend zou worden was er nog alle gelegenheid om 'Chateau Marillaux' eens goed van buiten en binnen, waaronder onze sfeervolle en ruime kamer voor de nacht, te bekijken. (zie foto's en filmpje) Ondanks dat we al veel van het chateau op televisie hebben kunnen zien ziet het er in het echt nog sfeervoller uit, de details en uitstraling van het oude chateau komt (na het zien met eigen ogen) op televisie toch iets minder tot uiting.

Na het overheerlijke avondeten, jawel de bekende Franse Boeuf, kwam Martien met een goed glas Rosé gezellig aan tafel zitten en vertelde hij honderduit over hun belevenissen in het chateau, maar ook hoe het is om een bekende Nederlander te zijn. Het toeval wilde dat de dag ervoor ze bezoek hadden gehad van de organisatie van de verkiezing van de Gouden Televizierring en werd de Meilandjes meegedeeld dat ze doorgedrongen waren tot de laatste drie die kans maken op de ring. 

Het zou pas twee dagen later bekend worden gemaakt dus de redactie van BON moest zijn mond houden......dat valt niet mee als journalist! Maar omdat we nu toch aanwezig waren konden we gelijk een filmpje opnemen met een reactie van de kasteelheer op zijn uitverkiezing tot de laatste drie kanshebbers op de Gouden Televizier-Ring.

Het BON-filmpje heeft u ondertussen al op Blik Op Noordwijkerhout kunnen bekijken, maar is ook verwerkt in het filmpje die we gemaakt hebben over Chateau Meiland, zie onder dit verslag. Maar er is ook een videoverslag, waarbij de Meilandjes worden verrast, gemaakt door de organisatie van de Televizier-Ring. Klik hier voor de videosnack met YouTuber Quinsding en Jessie Maya.

Martien zat de bewuste avond lekker op zijn praatstoel en gaf aan dat de opnames voor zijn nieuwe programma als presentator 'Cash or Trash' al hebben plaatsgevonden en dat de eerste uitzending op woensdag 23 oktober is bij SBS 6. Verder staat ons als kijker nog aantal leuke nieuwe verrassingen met de Meilandjes in de hoofdrol ons te wachten, maar ja daar gaan we weer.......deze journalist moet weer zijn lippen nog even op elkaar houden pffff.

Na een gezellig avond kletsen was het tijd om te gaan rusten in één van de kamers van het chateau 'Chambre Francine'. Na een goede nachtrust in een prima bed stond er een heerlijk ontbijt klaar, verzorgd door Erica. Daarna was tijd om afscheid te nemen van de Meilandjes, maar niet voordat de traditionele foto gemaakt werd voor de ingang van het chateau. 

We kunnen nu wel zeggen 'dit moet u ook gezien en beleefd hebben', maar dan moet u helaas wel geduld hebben. De kamers voor Chateau Meiland zijn voor 2019 en 2020 al helemaal volgeboekt..........of gaan de Meilandjes zoals men in de laatste uitzendingen van 'Chateau Meiland' liet doorschemeren voor een groter chateau met meer kamers en dus meer mogelijkheden voor u om te overnachten?

Foto´s in de fotogalerij en filmpje BON.