29
sep
'19
Voetbalwedstrijd VVSB in de 3e divisie in Noordwijkerhout.
Geschreven door Stefan vd Burg

VVSB pakt na ouderwets avondje Boekhorst belangrijke overwinning op Hoek. (foto's + uitslagen + stand)

VVSB beleefde op een ouderwets avondje Boekhorst weer een bizarre wedstrijd. In de eerste helft wervelde de ploeg van Eric Meijers over tegenstander Hoek heen en ging het rusten met een 3-0 stand. Na de thee kwamen de Zeeuwen weer terug in de wedstrijd, maar bleef de stand op 3-2 hangen. Hierdoor stijgt VVSB naar de 5e plaats op de ranglijst. Met Glenn van Geldorp die zijn basisdebuut maakte in plaats van de geblesseerde Tim de Rijk trapte VVSB furieus van start. ..

Binnen twee minuten stonden de Noordwijkerhouters al op voorsprong. Een zeer fijne steekbal van Ties Evers kwam bij Lulinho Martins terecht. De aanvaller van VVSB wist wel raad met het buitenkansje en verschalkte doelman Jordi de Jonghe in de lange hoek.

Lang stond deze score niet op het bord, want vijf minuten later was het al 2-0. Felitciano Zschusschen stuitte op doelman De Jonghe, waarna de rebound voor de voeten van opnieuw Martins kwam. Ook dit buitenkansje werd vrolijk uitgepakt en zo werd de score verdubbeld. De thuisploeg combineerde er lustig op los en lieten bij tijd en wijle geen spaan heel van de tegenstander.

In de 21e minuut had de score aan beide kanten veranderd kunnen worden. Uit een lage voorzet van Jelmer Vijlbrief schoot Martins niet zijn hattrick binnen, hij schoot op de lat. De counter die hier uit volgde kwam uiteindelijk voor de voeten van Rik Impens, maar de aanvoerder van Hoek schoot de bal net naast het doel van VVSB.

VVSB bleef de aanval opzoeken en kreeg in de 27e minuut opnieuw loon na werken. Een mooie combinatie tussen jubilaris Frans van Niel (300 wedstrijden in VVSB 1) en Zschusschen werd binnen geschoten door de spits van VVSB. De laatste kans van de eerste helft was ook weer voor Zschusschen, maar zijn poging ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Trainer Lieven Geveart van Hoek was zeer resoluut in de rust en wisselde maar liefst drie keer. Met de verse krachten kwam de uitploeg beter voor de dag in de tweede helft. Dit leverde ook meer kansen op dan in het eerste bedrijf. In de 62e minuut was het dan raak voor de gasten. Erwin Franse was er aan de rechterkant van het veld vandoor, bediende invaller Robin Nelis waardoor de 3-1 op het formulier kwam. Enkele minuten later zorgde diezelfde Nelis voor de 3-2. Door deze aansluitingstreffer was de spanning weer volledig terug op Sportpark de Boekhorst.

Beide ploegen bleven op zoek naar een doelpunt waarbij VVSB twee enorme kansen kregen. Zo schoot Van Niel een vrije trap op de lat en werd de geheel vrijstaande Zschusschen net niet goed bediend om in te kunnen schieten.

Met enkele scrimmages voor het doel van Ruben Valk bleef de spanning tot aan het laatste fluitsignaal aanwezig. Nadat scheidsrechter Thom Winkel na 94 minuten floot voor het einde van de wedstrijd slaakte er een zucht van opluchting en vreugde over De Boekhorst. VVSB klimt door deze overwinning naar plaats 5 en blijft in het spoor van de bovenste ploegen. Volgende week mogen de Noordwijkerhouters naar de hoofdstad van Nederland. Op Sportpark de Toekomst wachten dan de amateurs van Ajax.

VVSB – Hoek 3-2: 2. Martins 1-0, 7. Martins 2-0, 26. Zschusschen 3-0, 62. Nelis 3-1, 68. Nelis 3-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Peter Verhoeve, Tomas Arroyo, Rob Zandbergen, Jelmer Vijlbrief; Ties Evers, Glenn van Geldorp (82. Tom Kok), Frans van Niel; Lulinho Martins (77. Yannick Bouw), Felitciano Zschusschen (89. Loyd van der Wilden).

Tekst: Stefan van den Burg > Foto's BON