Datum: 09-08-2022 - 00:29
28
sep
'19
Gooweg afgesloten voor werkzaamheden rondom Nieuw Leeuwenhorst tussen Noordwijkerhout en Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON

Gooweg (Leeuwenhorstbos) weer open voor verkeer.

Vanaf vrijdagmiddag 27 september 17:00 uur is de Gooweg weer open voor doorgaand auto- en vrachtverkeer. Dat is twee dagen eerder dan gepland. In tien werkdagen heeft de Gooweg een ware metamorfose ondergaan. Met de nieuwe weginrichting, is de entree naar landgoed Nieuw Leeuwenhorst nu zichtbaar en vooral veilig. Voor de bezoekers van landgoed Nieuw Leeuwenhorst is in...

het midden van de Gooweg een veilige oversteekplaats gecreëerd. Door het creëren van een zogeheten ‘middengeleider’ van vier meter breed, is een scheiding tussen het autoverkeer in beide richtingen ontstaan. Dit zorgt voor een remmend effect op het autoverkeer en geeft de voetganger tijd om veilig over te steken.

Natte dagen
Ondanks het natte weer van de afgelopen dagen is het gelukt om op donderdag en vrijdag het asfalt op de rijbaan aan de brengen. De belijning wordt in verband met het weer op een ander moment gerealiseerd. Tijdens deze werkzaamheden worden er verkeersregelaars ingezet en blijft de Gooweg bereikbaar.

Wat gaat er nog gebeuren?
Nu wij de werkzaamheden aan de Gooweg aan het afronden zijn, gaan we verder met het aanleggen van de nieuwe parkeerplaats. Tevens herstellen wij op diverse plekken in het bos de oude laanstructuren en komt er een nieuw vogelkijkscherm.