Datum: 25-01-2020 - 06:40
  
23
sep
'19
Bretels Bondgenoten stond in het teken van muziek en dans bij 'Bretels Got Talent'.
Geschreven door Stichting Bretels

Bretels Bondgenoten stond in het teken van muziek en dans bij 'Bretels Got Talent'.

Op zondagmiddag 22 september vond de Bretels Bondgenoten voor het eerst plaats in De Zilk. Er werd gekozen voor een creatieve invulling; tijdens Bretels Got Talent konden kinderen workshops volgen op het gebied van muziek en dans en dit aan het eind van de middag opvoeren voor hun ouders. De middag werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Wassenaar die...

locatie De Duinpan voor deze middag ter beschikking stelde. De bijeenkomst is bedoeld voor kinderen en jongeren die een ouder gaan verliezen of hebben verloren.

De locatie als inspiratie
Tijdens het organiseren van de bijeenkomsten van Bretels Bondgenoten wordt altijd nauwkeurig nagedacht over de invulling van middagen. Dit keer diende de locatie als inspiratie voor de invulling voor de middag. ‘Toen we tijdens een locatiebezoek de grote zaal van de Duinpan zagen met het grote podium en de mogelijkheden voor licht en geluid wist ik het gelijk: hier moeten we iets mee’, aldus Nicky Westerhof, initiatiefneemster van de stichting.

Het programma voor deze middag werd door een enthousiaste groep vrijwilliger samengesteld. De kinderen konden een workshop djembé volgen. Daarnaast konden ze onder professionele begeleiding een liedje schrijven of een gave choreografie bedenken tijdens de dansles. Speelt iemand piano en wil die graag een liedje laten horen? Geen probleem! Er werd een mooi programma samengesteld dat aan het eind van de middag werd opgevoerd voor de aanwezige ouders. De middag werd vastgelegd door een professionele fotograaf.

Een perfecte match!
De initiatiefneemsters zijn op uitnodiging langs geweest bij de Duinpan om samen met Stichting Wassenaar de mogelijkheden voor een eventuele samenwerking te bespreken. ‘We zijn ongelofelijk blij dat we hier terecht kunnen en dat Stichting Wassenaar ons werk ondersteunt’, aldus Femke Westerhof. ‘Naast een leuk programma voor de kinderen biedt de plek ook de mogelijkheid om met de ouders op pad te gaan terwijl de kinderen de show voorbereiden. Een perfecte match voor deze middag dus!’

Stichting Bretels
Stichting Bretels zet zich in voor jonge gezinnen waarvan een of beide ouders komt te overlijden of overleden is. De stichting richt zich in eerste instantie op gezinnen uit de regio Haarlem, Haarlemmermeer en de gemeenten in de Bollenstreek. De basis van Stichting Bretels ligt in het overlijden van Els, de moeder van de initiatiefnemers, op 46-jarige leeftijd.

‘Zij leerde ons altijd uit te gaan van het positieve, je schouders eronder te zetten als het even tegen zit, je hart te volgen, te vechten waar je voor staat, zelfstandig te zijn, er het maximale uit te halen en bovenal het leven lief te hebben. Daarom vormen haar levenslessen de basis van Stichting Bretels’, aldus Suzanne Westerhof, een van de initiatiefneemsters.