Datum: 05-07-2020 - 10:25
20
sep
'19
Textiel gaat bovengronds in de kern Noordwijkerhout.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Textiel gaat bovengronds in de kern Noordwijkerhout.

Op dinsdag 1 oktober 2019 gaat de inzameling van textiel in de kern Noordwijkerhout over op bovengrondse containers. De oude ondergrondse containers worden tijdelijk afgesloten om geschikt te maken voor een andere afvalstroom. Textiel is gevoelig voor vocht en na 10 jaar zijn ondergrondse containers door slijtage niet meer vochtvrij. Om deze reden worden er nieuwe bovengrondse containers geplaatst...

op sommige plekken staan deze inmiddels al (zie foto). Deze kunnen vanaf 25 september 2019 worden gebruikt. Voor de oude ondergrondse textielcontainers wordt een nieuwe bestemming gezocht. In overleg met de inzamelaar wordt nagegaan welke afvalstroom extra capaciteit kan gebruiken.

Ook wordt gekeken of de oude containers nog herbruikbaar zijn of moeten worden vervangen. Tot die tijd zijn de oude textielcontainers afgesloten voor gebruik. De nieuwe bovengrondse containers zijn zo dicht mogelijk bij de oude ondergrondse containers geplaatst. Daardoor hoeven inwoners niet te zoeken naar de nieuwe locaties, zie ook het overzicht van de locaties.

In de textielcontainer is alle textiel welkom, van versleten kleding, dekens, kousen tot zwemkleding. Zo lang het maar schoon en droog is. Ter bescherming tegen vocht en vuil is het van belang het textiel aan te bieden in een gesloten plastic zak. Vanzelfsprekend zijn andere afvalstromen niet welkom in de textielcontainer. Eén restafvalzak of ander afval kan de hele vracht ongeschikt maken voor hergebruik. Dat is echt zonde.

Kijk ook op de website van onze inzamelaar www.sympany.nl.