21
sep
'19
Koffie+ ochtend in de bibliotheek van Noordwijkerhout.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

Koffie+ ochtend in de bibliotheek met als thema Noordwijk Dementievriendelijk.

Op donderdag 19 september vond er weer een Koffie+ ochtend plaats in de bibliotheek in Noordwijkerhout. Het thema deze keer was Noordwijk Dementievriendelijk.  Noordwijk Dementievriendelijk is een breed samenwerkingsverband bestaande uit Marente, Activite, Groot Hoogwaak, de ouderenbonden, Welzijn Noordwijk én de gemeente Noordwijk. Hun streven is om Dementie op de kaart te zetten bij inwoners...

verenigingen en ondernemers zodat mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen. Het was een interactieve ochtend. Er werd verteld over een aantal lopende inactieven in Noordwijk, de deelnemers hoorden over dementie en vooral de dagelijks gevolgen van de ziekte kwamen aan de orde.

Door middel van een filmpje werd heel mooi verwoord hoe het is om met dementie te moeten leven en wat mensen met dementie dan van hun omgeving nodig hebben. Alle deelnemers hebben met goed resultaat de online training GOED omgaan met dementie gedaan. Zij mogen zich nu met recht ‘dementievriendelijk’ noemen.

Mocht u vragen hebben over dementie of het vermoeden hiervan, dan kan u zich richten tot het inloopspreekuur Dementie van het sociaal wijkteam. Het spreekuur wordt bemand door de casemanagers van Marente en Groot Hoogwaak. Aanmelden is niet nodig en is kosteloos. Het spreekuur vindt elke donderdagmiddag plaatst van 15:00 tot 16:00. De locatie is het gemeentehuis van Noordwijk. Daarnaast zijn ze elke donderdag tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer 06-23405826

In Nederland leven naar schatting 280.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Wij willen de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

U vindt de training GOED omgaan met dementie hier: https://samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod. Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.

Foto bijschrift:
Niet alle deelnemers gewend aan werken op een laptop maar iedereen heeft de online training GOED omgaan met dementie gedaan! Gefeliciteerd.