Datum: 13-08-2020 - 01:08
19
sep
'19
Anderhalf jaar celstraf geëist tegen 21-jarige Leidenaar voor mishandeling in café in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Anderhalf jaar celstraf geëist tegen 21-jarige Leidenaar voor mishandeling in café in Noordwijkerhout.

Op donderdagavond 24 januari 2019 rukte de politie met zes wagens uit voor een mishandeling in een horecagelegenheid in de Zeestraat. Hierbij liepen twee mannen rake klappen met verwondingen op. Toen de politie verscheen waren de daders van de mishandeling er al vandoor, maar werden later alsnog aangehouden en moesten zich deze week verantwoorden voor de rechter...

Het Openbaar Ministerie (OM) eist anderhalf jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen een 21-jarige Leidenaar die samen met andere mannen op 24 januari 2019 een flinke vechtpartij zou hebben veroorzaakt in een café in de Zeestraat in Noordwijkerhout. „Er werd flink geslagen”, zei de officier van justitie woensdag bij de Haagse rechtbank. Keus braken doormidden. Een van de slachtoffers liep een gebroken neus en oogkas op.

Een stelletje mannen en één vrouw misdroegen zich in het café, omdat ze moesten wachten voordat ze een partijtje pool konden spelen. De mensen aan de pooltafel werden gesard, met opmerkingen dat ze er niets van konden. Al snel begon het groepje treiteraars zelfs met barkrukken en keus te slaan. „Die mannen waren echt aan het beuken”, zei een getuige er naderhand over bij de politie.

Volgens het OM was de 21-jarige Leidenaar die terechtstond, een van de geweldplegers. Bewijs daarvoor ziet justitie erin dat diens telefoon contact had met een zendmast vlakbij het poolcafé. De vrouw uit het groepje bevestigde bovendien bij de politie dat de verdachte er ook bij was. Het signalement dat aanwezigen in het café gaven van de geweldplegers komt „haarscherp overeen met het signalement van de verdachte”, zei de officier van justitie woensdag bij de Haagse rechtbank.

De verdachte ontkende alle beschuldigingen. „Ik wordt hier afgeschilderd als een topcrimineel, maar dat valt reuze mee.” Hij was niet in het poolcafé in Noordwijkerhout, zei hij. Hij was naderhand wel meegereden in de auto waarmee de geweldplegers later naar Leiden gingen. De rechter wees de Leidenaar tijdens de zitting op zijn lange strafblad. „Allemaal kattenkwaad”, reageerde de verdachte.

Bron Leidsch Dagblad.

Foto´s BON.