Datum: 21-09-2020 - 18:24
16
sep
'19
Koninklijke Onderscheiding voor Tino de Groot uit De Zilk. (foto's)
Geschreven door VV Van Nispen

Druk bezochte afscheidsreceptie VV Van Nispen voorzitter Tino de Groot. (foto's)

Heel veel mensen waren afgelopen zondagmiddag in de voetbalkantine in De Zilk aanwezig om afscheid te nemen van VV Van Nispen voorzitter Tino de Groot, een voorzitter met de meeste dienstjaren en wel 22 jaar om precies te zijn. In de geschiedenis van VV van Nispen was er niemand die het zo lang vol hield, Tino de Groot vond het dit jaar welletjes en gaf te kennen dat hij de voorzittershamer graag wilde overgeven....

Gelukkig heeft de toekomstige voorzitter Peter Geerlings nog een half jaar kunnen meelopen want het reilen en zeilen van een zo'n grote voetbalclub is geen sinecure. In zijn afscheidsrede gaf de scheidende voorzitter dan ook aan, dat er vrijwilligers gevraagd worden want vele handen maken licht werk en geeft ook een clubbinding.

Door tal van sprekers zoals Hans Keijzers, oud wethouder Hans Knapp, huidige wethouder Sjaak van den Berg, Aad Witteman en Ruud de Klerk passeerden alle prestaties van de voormalige doelverdediger met als bijnaam de Sepp Maier van De Zilk, de revue.

Begonnen in het bestuur als penningmeester, als leraar Economie en Bedrijfskunde, moest dat wel kunnen, werd Tino al gauw gevraagd om voorzitter te worden. Na 22 jaar vindt Tino de Groot het welletjes en wil de bijna 65-jarige eindelijk eens wat tijd gaan besteden aan de familie, kinderen en de vijf kleinkinderen. Want dat is er wel eens bij ingeschoten.

Donderdag 30 mei jl. kreeg Tino voor al zijn verdiensten voor de samenleving nog een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Aanstaande donderdagavond gaat hij nog een keer de algemene vergadering voorzitten en dan de hamer overgeven aan de nieuwe voorzitter Peter Geerlings. Tino, namens aller VanNispianen BEDANKT.

Foto's SV De Harde Kern en Peter Schoonen.