Datum: 02-07-2020 - 14:24
15
sep
'19
Update bericht wereldkampioenschap snelfietsen: Geen nieuw record voor Rosa Bas.
Geschreven door Human Power Team

Update bericht wereldkampioenschap snelfietsen: Geen nieuw record voor Rosa Bas.

Het Human Power Team, een studententeam van de TU Delft en VU Amsterdam, deed vanaf 8 tot en met 14 september mee aan het wereldkampioenschap snelfietsen, de World Human Powered Speed Challenge. Op 9 september verbrak Rosa Bas met een snelheid van 122,12 km/uur het wereldsnelheidsrecord fietsen dat daarvoor 9 jaar op naam stond van Barbara Buatois....

Inmiddels zijn de kampioenschappen afgelopen en staat het wereldrecord op naam van de Franse Ilona Peltier, van het universiteitsteam van Annecy University Institute of Technology, met een snelheid van 126,52 km/uur. Ook Jennifer Breet, de andere ervaren atlete van het Human Power Team, heeft het record niet meer kunnen verbreken. Toch kijkt het team terug op een geslaagde week.

“Ons doel was om het record van Buatois te verbreken en dat hebben wij gedaan”, vertelt Britt Krabbenborg, de Teammanager van het Human Power Team. “Het is bizar dat het record na 9 jaar meervoudig verbroken wordt. Dit laat zien dat er veel innovatie is binnen deze topsport en daar zijn wij trots op.”

Bart van de Krol (22) uit Noordwijkerhout is een van de Aerodynamics Engineers van het Human Power Team. “Dankzij mijn aerodynamisch ontwerp konden we zo’n hoge snelheid neerzetten tijdens de race!” Leanne van Bentem (23), ook uit Noordwijkerhout, is de Chief Operations van het team. “Tijdens de race heb ik het contact met de pers onderhouden. Ik vond dit heel gaaf om te doen!”

Volgend jaar zal een nieuw team studenten een nieuwe uitdaging aangaan door met een zelfgemaakte tandem het mannelijke wereldsnelheidsrecord voor tandems proberen te verbeteren.

Foto Bas de Meijer > boven: Bart van der Krol (middelste rij, derde van links) en Leanne van Bentem (middelste rij, eerste van links) met het Human Power Team.