Datum: 07-08-2020 - 02:52
12
sep
'19
'Het Zilt' in De Zilk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

In 2119 wordt 'de tijdcapsule' weer opgegraven in 'Het Zilt' van De Zilk. (foto's)

Het heeft even wat voeten in de aarde gehad van aantal jaar maar uiteindelijk is dan toch onlangs de bouw van start gegaan, van het nieuwbouwproject Het Zilt in De Zilk van in totaal 130 woningen op het terrein van o.a. de voormalige zoutopslag. Fase 1 met de bouw van 34 woningen is duidelijk zichtbaar geworden en de projectontwikkelaar Van Rhijn Projectontwikkeling vond het daarom wel tijd voor een feestje....

voor alle toekomstige bewoners van de eerste 34 woningen. Op donderdagmiddag 12 september vond de officiële handeling plaats waarbij de ontwikkelaar wethouder Henri de Jong van de gemeente Noordwijk, bereid had gevonden om de feestelijke handeling te verrichten.

De handeling bestond uit het vullen van een heuse tijdcapsule met tekeningen van Zilkse kinderen en informatie vanuit de gemeente en ontwikkelaar over het project en de samenleving anno 2019. Na het afsluiten van de tijdcapsule werd deze door de wethouder en een aantal kinderen diep onder het zand weggestopt. "Een mooie blijvende herinnering en misschien wordt hij onder dezelfde grote belangstelling over een 100 jaar weer opgegraven"; aldus wethouder De Jong.

Foto's BON.