Datum: 03-12-2021 - 05:24

   

09
sep
'19
Verenigingen en organisaties presenteren zich op Nazomerfestival. (foto's + filmpje)
Geschreven door Blik Op Noordwijk

Verenigingen en organisaties presenteren zich op Nazomerfestival. (foto's + filmpje)

Zondag 8 september werd om 13.00 uur het Nazomerfestival Noordwijk geopend door wethouder Sjaak van den Berg. Veel verenigingen en organisaties waren aanwezig om zich te presenteren aan de inwoners van de gemeente Noordwijk om zo te proberen nieuwe leden te werven of vrijwilligers aan te trekken. Teylingen College Leeuwenhorst was zo gastvrij om hun terrein...

beschikbaar te stellen voor het Nazomerfestival. Was het begin van de middag nog rustig met af en toe een buitje, later in de middag toen de zon goed door brak werd het al snel wat drukker op het terrein.

Er was een uitgebreid programma, waarin diverse verenigingen en organisaties zich konden presenteren. In de theaterzaal kon de repetitie van Kleynkoor Academy bijgewoond worden, op de diverse podia was er muziek, dans en zang. In de sportzaal en op het veld kon er mee gedaan worden met diverse sporten zoals voetbal, korfbal, tafeltennis, badminton, twirlen, turnen en basketbal. 

Wethouder Van den Berg nam bij Toneelvereniging ODI het nieuwe theaterboekje in ontvangst uit handen van secretaris Martien van der Poel. Zij benadrukten daar meteen het belang van cultuur mee in Noordwijk. ODI kijkt naar de toekomst en volgt met grote interesse of er een Schelft 2.0 komt. De wethouder reageerde met de toezegging dat de discussie over de Schelft 2.0 naar voren wordt gehaald. Al dit jaar wordt daar een start mee gemaakt. 

Op het dak van de fietsenstalling werden door de visvereniging in rookkasten makrelen gerookt. Voor de kinderen was er een uitgebreid spelletjesparcours met Oud Hollandsche spelletjes, sumoworstelen en schminken. Kaartje vol? Dan kon je een lekker ijsje ophalen.

Een goochelaar liet zijn kunsten zien met vingervlugge vingers en er konden workshops gevolgd worden zoals de Poolse taal leren en een zangworkshop. 

Klik hier voor een impressie van het Nazomerfestival.

Verslag, foto's en filmpje Blik Op Noordwijk.