Datum: 23-01-2022 - 10:07

05
sep
'19
Dagboek Oranjefeest: donderdag. (foto's: opening Pi l'arena, jeu de boules, sjoelen, klootgooien, schatgraven, viswedstrijd, vogelschieten)
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Dagboek Oranjefeest: donderdag. (foto's: opening Pi l'arena, jeu de boules, sjoelen, klootgooien, schatgraven, viswedstrijd, vogelschieten)

Klik op de onderstaande link voor een verslag en foto's van de betreffende dag.

* Zaterdag 31 augustus: GlamourBingo van de Oranjevereniging.

* Zondag 1 september: 
Baggerloop 2019 CV De Vikings.

* Maandag 2 september met diverse activiteiten: Klaverjassen/jokeren, biljarten, zwemmen, bridge, bowling.


* Dinsdag 3 september: opening en seniorenmiddag Munnekeweij, start kermis, Oranjeloop, In het durp.

* Woensdagmorgen 4 september: George Vink wint 4e 'Ron van den Burg Wisselbokaal Tonknuppelen´. (update foto's tonknuppelen)

* Woensdagmorgen 4 september: Kasteelheer Martien Meiland even terug op het durrep voor tonknuppelen.

* Woensdagmiddag 4 september: Tonknuppelen voor de jeugd, wielerronde en tonsjorren.

Donderdag 5 september is helaas alweer de laatste dag van de Oranjefeesten van 2019, maar er is nog wel van alles te beleven in ons durrepie. Donderdagochtend was er al heel vroeg een viswedstrijd in de Leidsevaart (zie verslag hieronder) en iets later ging het vogelschieten van start in het gebouw van de Schietvereniging De Duinschutters.

In Puyckendam werd deze ochtend vroeg, voor de eerste keer de Pi l´Arena officieel geopend. Het onthullen van het nieuwe spandoek werd gedaan door oud-burgemeester Gerrit Goedhart. Hier moest natuurlijk ook een oranjebitter op gedronken worden, voordat de deelnemers van start konden gaan met jeu de Boules, sjoelen en het oud-Noordwijkerhoutse spel klootgooien.

Tussendoor kregen Dirk en Corrie Klinkenberg op het balkon (gekozen tot het leukst versierde balkon van Puyckendam) van hun appartement, een taartbon uitgereikt door twee leden van de Oranjevereniging Hans Janssen (voorzitter) en Jack Wijnands (oud-voorzitter) in het bijzijn van oud-burgemeester Goedhart.

Vorig jaar weerhield het slechte weer vele kinderen en hun ouders niet om te komen bij het schatgraven. Dankzij de overbuurvrouw konden de kinderen op een droger stuk land toch de schatten zoeken. Dit jaar was het gewoon weer schatgraven op het land van de familie Warmenhoven aan de Schippersvaartweg. Zij stelden weer hun landgoed beschikbaar om naar de 200 verstopte schatten (waarvan 4 hoofdprijzen) te zoeken.

'Helaas' slechte vangsten Kermiswedstrijd 2019.
Voor de achtste keer werd er in het kader van de Oranjefeesten, op donderdag 5 september de viswedstrijd vervist. Het parcours was weer uitgezet in de Leidsevaart achter het Keukenhofbos te Lisse. 32 vissers, waaronder de jongste van zeven jaar, Kane Duindam en de oudste, 87 jaar Kees de Kan, hadden zich opgegeven om met elkaar de strijd aan te gaan om de felbegeerde titel, 'Kermiskampioen 2019'.

Vanaf zeven uur kon men bij de wedstrijdcommissie loten voor een plaatsnummer, heel belangrijk want, zoals de meeste vissers zeggen: het plaatsnummer maakt 90% van de vangst uit, want als je een nummer loot waar over het algemeen veel vis zwemt, dan is men voor wat de visplaats betreft al in het voordeel.

Iedere visser weet dat er in de Leidsevaart over het algemeen veel kleine vis gevangen wordt. De vissers die met de 'vaste stok' gokken erop dat de grote bonusvissen deze dag niet zouden bijten, en de 'feedervissers' daarentegen hopen juist, dat er aan het einde van de wedstrijd een paar “bonusvissen”op hun voer af komen, zodat deze de weegschaal na afloop zouden doen doorslaan.

Om acht uur klonk het beginsignaal en snel werd er, zoals van te voren was verwacht, over het algemeen kleine visjes gevangen. Misschien lag het aan de stroming in het water of aan het weer, het was zwaar bewolkt en af en toe viel er een stevige bui, er werd hier en daar nog wel een klein visje gevangen, maar de grote vissen lieten het vandaag afweten.

Na afloop van de wedstrijd werden de prijzen, bestaande uit waardebonnen, welke beschikbaar waren gesteld door hengelsportzaak W. van der Niet, uitgereikt aan de winnaar De eerste plaats bij de heren was voor, vissend op nummer 41 met 4440 gram voor Sjaak Witteman, de tweede plaats was, met 3910 gram, voor Jack de Kan, die ook nog een mooie zeelt wist te vangen en de derde plaats was voor Henk Witteman met 3210 gram.

Marian van den Burg werd eerste bij de dames met 1040 gram. Rest ons namens HSV De Arnoud de Oranjevereniging Noordwijkerhout nog te bedanken voor de prettige samenwerking en Hengelsport en Dieren speciaalzaak W. van der Niet voor de beschikbaar gestelde waardebonnen.

Foto's BON. Foto viswedstrijd PR.