Datum: 04-04-2020 - 04:00
  
Update: 30-3-2020.
02
sep
'19
Kater Purk wereldberoemd in eigen dorp Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Kater Purk wereldberoemd in eigen dorp. (foto's)

Kater Purk, wie kent hem nu niet, een bekend gezicht in ons mooie durrepie. Elke dag gaat hij weer op pad om op avontuur te gaan, maar hoe begon het en wat maakt Purk nu zo speciaal. Purk is 1,5 jaar en is in vergelijking met zijn broertjes en zusjes de enige die zo avontuurlijk is. De kater heeft zelfs een eigen Facebookpagina: "De avonturen van Purk de Kater", die rond de 300 volgers heeft...

Purk is een unieke kat vertelt Zhouhua Hu werkzaam bij het chineesrestaurant in de Havenstraat. "Purk komt hier geregeld en eet wel eens een hapje mee. Eend is zijn favoriet. Purk ligt altijd bij de afhaal op de bank te slapen of heeft een vaste stoel.

Al is het druk, hij ergert zich aan niemand. Ik vraag mijn gasten wel altijd of er bezwaar is tegen de kat maar over het algemeen gaat het goed en vind iedereen het wel leuk. Een keer moest ik hem wel buiten zetten. Purk komt niet in de buurt van het eten, we werken wel hygiënisch".

Ook bij de boek- en tijdschriftenwinkel aan de overkant is Purk vaste klant en heeft daar zelfs zijn eigen mandje. Mark Geerlings van de drogist vindt het ook leuk en is erg positief. "Als de boekwinkel nog niet open is komt hij bij ons voor de deur zitten of hij wandelt naar binnen".

De 11-jarige Fleur van den Berg is de eigenaresse en vindt het soms wel jammer dat Purk vaak weg is, maar de bekendheid van de kater is ook heel leuk. Purk was een cadeautje voor Fleur haar partijtje vorig jaar. Hij was nog een kleine kitten. De Facebookpagina werd meer gemaakt om Purk in de gaten te houden laat Charlotte Meiland, moeder van Fleur, weten.

"Hij was vaak zoek en door middel van de foto's die mensen plaatsten wist ik waar hij was. Purk wilde snel al naar buiten. Hij was vaak op pad, ik heb hem wel eens van de Vlashoven gehaald of hij zat bij de Kraaierslaan. Mensen vinden het gelukkig niet vervelend, maar vooral een leuke Facebookpagina.

Als Purk wat is aangekomen krijgt hij zijn gps bandje weer om die hij laatst afschudde vanwege zijn smalle nekje. Purk krijgt op veel plekken wat lekkers. Binnenkort mag Purk het huis delen met een nieuw vriendje, er is namelijk gezinsuitbreiding in de vorm van een tweede katertje".

Foto's BON.