Datum: 10-12-2019 - 02:42
31
aug
'19
Durf jij vies te worden? Dan is dit je kans bij de Baggerloop 2019 van CV De Vikings in Noordwijkerhout.
Geschreven door CV De Vikings

Route Baggerloop na uitgebreide proefloop goedgekeurd. (foto's)

Zondagmorgen 1 september vindt de alweer 15e Baggerloop plaats in de weilanden rondom 'De Poep', de organisatie ligt in handen van Carnavalsvereniging De Vikings. De dag ervoor wordt op zaterdag de route uitgezet en verder alles klaar gemaakt om de Baggerloop goed te laten verlopen. Op de zaterdagmiddag vindt er een proefloop plaats door mensen van de Vikings, zij testen de route op veiligheid...

en of de baan goed is uitgezet voor de deelnemers van zondag. Eenmaal weer aan de finish op de Leeweg kon de groep testers met een grote glimlach meedelen dat de baan en de organisatie er weer helemaal klaar voor zijn.......doet u ook mee??? 

De baggerloop is een populair evenement geworden en is het gelijk ook de start van de kermisweek die daarna plaatsvindt. De baggerloop is niet echt een wedstrijd alhoewel er wel prijzen zijn te verdienen voor de snelste tijden, de leukst verkleedde, de grootste in één keer ingeschreven groep en voor de oudste vrouwelijke en mannelijke deelnemer. 

Maar meedoen blijft belangrijker dan winnen en het overgrote deel van de deelnemers doet mee als recreant. Samen met vrienden, vriendinnen, familie en kennissen, jong en oud al dan niet verkleed de polder in en de sloten bedwingen. Maar je moet wel in het bezit zijn van een zwemdiploma. 

De organisatie hoopt dit jaar eens de magische grens van 500 deelnemers te passeren. Ze nodigen daarom iedereen dan ook uit om gezellig en sportief mee te gaan doen aan de 15e editie.

De baggerloop zal dit jaar op zondag 1 september gehouden worden, met de start om 11.00 uur op de vertrouwde locatie aan de Leeweg (terrein van Peter Overdevest). De voorinschrijving (kosten € 5,-) kan tijdens inschrijving voor de Oranjefeesten op zaterdag 31 augustus van 18.30 tot 20.00 uur bij Schietvereniging ‘de Duinschutters' of op de dag zelf vanaf 10.00 uur.

De Noordwijkerhoutse jeugdbrandweer staat natuurlijk paraat om het hele circus na afloop weer schoon te spuiten en er zijn aparte kleedruimtes aanwezig voor de heren en dames. Natuurlijk is het evenement ook voor het publiek een lust voor het oog om te komen bekijken, vanaf de Leeweg is de hele polder te overzien.

Foto's PR