Datum: 08-07-2020 - 06:08
27
aug
'19
Too Good to Go en Stayokay Noordwijk bieden 'Magic Box' aan.
Geschreven door Blik Op Noordwijk

Too Good to Go en Stayokay Noordwijk bieden 'Magic Box' aan.

Kent u het concept 'Too Good To Go' al? Too Good To Go biedt een 'Magic Box' aan. Wat is er nou zo magisch aan die boxen? Overtollig eten is lekker, nog prima eetbaar eten dat door winkels en restaurants aan het einde van de dag weg zou moeten worden gegooid. Denk bijvoorbeeld aan bakkerijen die elke dag vers brood bakken...

of restaurants die meer drukte hadden verwacht en daardoor maaltijden overhouden. Je zal nooit precies weten wat je in je 'Magic Box' krijgt totdat je het ophaalt. Wat je wel zeker weet, is dat het een goede deal is en dat je lekker eten krijgt!

Stayokay Noordwijk doet ook mee aan dit project. Zij hebben elke dag twee bonnen beschikbaar om overgebleven voedsel van het ontbijt niet weg te hoeven gooien. Een dag van te voren bestel je via de app je bon en de andere dag tussen 9.45-10.00 uur kun je je etenswaren ophalen. Neem dan eigen bakjes mee zodat er ook geen verpakking hoeft te worden gebruikt. Je weet nooit precies wat je mee krijgt, het is maar net wat er over is. Deze keer was er veel over, zoals u op de foto kunt zien.

Richard Brouwer uit Noordwijkerhout heeft al diverse keren gebruikt gemaakt van Too Good To Go. Het concept van het tegengaan van voedselverspilling spreekt hem erg aan. Daarnaast is het voor mensen met een kleine beurs ook heel aantrekkelijk om een pakket aan te schaffen.

Als gemeenteraadslid van de gemeente Noordwijk vindt Richard het belang van voedselverspilling een belangrijk punt. Hij wil er dan ook voor gaan zorgen dat nog meer ondernemers uit de gemeente Noordwijk gebruik gaan maken van deze app. Via deze link kunnen ondernemers een kijkje nemen op de website van Too Good To Go en alle informatie vinden. Op de app kunt u in uw eigen omgeving de deelnemende ondernemers vinden.

Zeven dagen per week is het ontbijt beschikbaar bij Stayokay Noordwijk. De bonnen worden gekocht door mensen uit de buurt, maar ook door strandgangers die op de heenweg een heerlijk pakket komen ophalen om op het strand te gaan ontbijten. Zelfs mensen uit het buitenland weten het ontbijt te vinden. Duitse toeristen die in de buurt op vakantie waren hadden de app gedownload en kwamen een ontbijtje ophalen.

Inmiddels zijn er al 1 miljoen maaltijden gered via de populaire Too Good To Go-app. Dat zijn 1 miljoen maaltijden die op een bord zijn beland in plaats van in de vuilnisbak. Winst voor het milieu, ondernemers en consumenten. Niet alleen in Nederland maar ook in diverse andere landen is dit Deense concept een hit. Dus gaat u zelf op vakantie dan kunt u via de app ook bij uw vakantieverblijf een Magic Box kopen.

Sinds 22 januari 2018 gaat Too Good To Go effectief de strijd aan tegen voedselverspilling in Nederland. De app heeft inmiddels een community van meer dan 800.000 geregistreerde app-gebruikers die bij ruim 2.000 aangesloten locaties door heel Nederland terechtkunnen voor eten wat tegen sluitingstijd over dreigt te blijven. 

Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Er wordt eten weggegooid in de gehele voedselketen, van boer tot aan bord. Een probleem met een ongekende belasting op het milieu. Niet alleen het eten gaat verloren, maar ook alles wat nodig was om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, mankracht en transport.

Door gebruik te maken van Too Good To Go sluiten steeds meer ondernemers hun dag verspillingsvrij af en genieten consumenten tegen een leuke prijs van een duurzame maaltijd. Maar het milieu is de grootste winnaar. Met het redden van 1 miljoen maaltijden voorkomt Too Good To Go een CO₂-uitstoot van circa 2,5 miljoen kg. Dit staat gelijk aan de hoeveelheid energie die nodig is om meer dan 300 miljoen smartphones op te laden.

Via de website van Too Good To Go kunt u alle informatie vinden. Via de appstore kunt u de app van Too Good To Go downloaden.

Foto's Blik Op Noordwijk.