Datum: 05-07-2020 - 09:50
26
aug
'19
2e seizoen van Chateau Meiland van start gegaan. (zie uitzending 1 en stem op Chateau Meiland bij Gouden Televizier-Ring Verkiezing)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

2e seizoen van Chateau Meiland van start gegaan. (zie uitzending 1 en stem op Chateau Meiland bij Gouden Televizier-Ring Verkiezing)

Ruim twaalf jaar geleden ging de markante Martien Meiland het buitenlandse avontuur, geheel op eigen wijze, al eens aan met zijn vrouw Erica en hun twee dochters. Heel Nederland kon op TV zien hoe ze een prachtig kasteel in Midden-Frankrijk om wisten te toveren tot een chambres d’hôtes. Het werd een succes, maar na twee jaar eindigde het avontuur toen Erica...

de heimwee niet meer kon verdragen. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en dit jaar probeerde de familie Meiland het opnieuw. U heeft in de afgelopen negen afleveringen van de eerste serie kunnen zien hoe zij wederom hun huis en haard achter hebben gelaten voor een nieuw Frans avontuur op een manier zoals alleen ‘de Meilandjes’ dat kunnen. * Klik hier als u een uitzending gemist heeft of de leukste clips uit de reality-serie wilt bekijken.  

Klik hier voor het 1e nieuwsitem op BON: De verhuizing naar Frankrijk.
Klik hier voor het 2e nieuwsitem op BON: Martien en Erica bij het tv-programma van Jeroen Pauw.
* Klik hier voor het 3e nieuwsitem op BON: Ook de Witte Kerk mag niet ontbreken in Chateau Meiland. 

Update 26-8-2019: Start 2e seizoen van Chateau Meiland - De Meilandjes zijn terug!!
Vanavond is het alweer zover. In een razend tempo heeft SBS het tweede seizoen van Chateau Meiland opgenomen, dé kijkcijferhit van het voorjaar. Wat kunnen we verwachten van dit tweede seizoen? Het antwoord komt in een 'sneak preview' van SBS. De opening is net geweest en nu begint het 'echte werk', het ontvangen van de gasten die in hun chateau willen overnachten. De hele familie moet alle zeilen bijzetten om de logees een onvergetelijk verblijf te geven.

Daarnaast willen ze de bijbehorende gites ook verbouwen naar gastenkamers, en gaan ze op zoek naar buitenactiviteiten voor de logees. Het is heel hard werken, dus houden ze het allemaal wel vol? Krijgen ze misschien toch heimwee? En hoe vergaat het met hond Bommel? Is hij al rustiger of nog steeds erg happig op vreemde mensen? Zal hun droom van een succesvolle chambres d'hôtes in Frankrijk uitkomen?

Dochter Maxime vertelt in de preview dat het heel goed gaat, maar dat ze eerst erg moest wennen aan haar taken: "Na het eerste ontbijt dacht ik: 'Dit doe ik nooit meer, wat een chaotische teringzooi'." Inmiddels heeft het hele gezelschap echter zijn draai gevonden. Ook dochter Montana komt langs om haar vijfentwintigste verjaardag te vieren, en als cadeau mag ze helpen klussen.

Bekijk hier uitzending 1 van seizoen 2, klik hier. Chateau Meiland is vanaf vandaag (26 augustus) elke maandag om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Je kunt nu stemmen op de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2019:
De zomer loopt alweer bijna op zijn einde. Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat de stembus voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing open is! Iedereen mag weer stemmen. Dus wacht niet langer en steun jouw favoriet. 

Jullie (en wij ook) hebben er maandenlang naar uitgekeken en nu gaat het weer los. De nominatieronde voor de Gouden Televizier-Ring! Uit deze ronde komen de drie genomineerde programma’s die op 9 oktober om de felbegeerde 54e Gouden Televizier-Ring zullen strijden. Maar die drie programma’s moeten nog wel gekozen worden. Dat mogen jullie de komende vier weken doen op Televizier.nl/ring.

25 titels
Het afgelopen jaar koos tv-kijkend Nederland in vier kwalificatierondes 20 tv-programma’s. De redactie van Televizier deed daar nog eens 5 programma’s bij, zodat de volledige lijst uit 25 titels bestaat.
All together now (RTL 4)
Beau en de veteranen (RTL 4)
Beste zangers (AVROTROS)
Beter laat dan nooit (RTL 4)
BinnensteBuiten (KRO-NCRV)
Blauw bloed (EO)
Chateau Meiland (SBS6)
De luizenmoeder (AVROTROS)
De slimste mens (KRO-NCRV)
Ellie op patrouille (AVROTROS)
Even tot hier (BNNVARA)
Expeditie Robinson (RTL 5)
Frans Bauer in China (AVROTROS)
Heel Holland bakt (Omroep MAX)
Helden van het Máxima (AVROTROS)
Het Rotterdam project (RTL4)
Ik weet wie je bent (KRO-NCRV)
Jinek (KRO-NCRV)
Klem (BNNVARA)
Oogappels (BNNVARA)
Paleis voor een prikkie (SBS6)
Project Rembrandt (NTR)
Rail away (EO)
Urk! (SBS 6)
Vroege vogels (BNNVARA)

* Breng nu jouw stem uit! (klik hier.)

Televizier-Sterren
Naast de Gouden Televizier-Ring kan er ook worden gestemd op de Televizier-Sterren voor de beste presentator en presentatrice, de beste acteur of actrice, het talent van het jaar, digital impact en – voor het eerst – de beste online- videoserie. De Televizier-Ster voor het beste jeugdprogramma, voorheen de Gouden Stuiver, heeft een eigen stemprocedure via Televizier.nl/jeugd.

Spanningsbogen
Kunstenares Anneke Schat ontwerpt en maakt al meer dan veertig jaar een nieuwe Gouden Televizier-Ring. Die van 2019 is wederom een prachtexemplaar en draagt de titel 'spanningsbogen'.

Foto´s PR.