Datum: 02-06-2023 - 21:38
26
aug
'19

Joop Broekhof winnaar 'Arnold Derksen wisselbokaal' van Biljartvereniging Puyckendam.

Op 1 februari dit jaar overleed, ons zeer gewaardeerde clublid en bestuurslid van de biljartvereniging, Arnold Derksen tijdens een wedstrijd in Puyckendam. Het bestuur heeft in een later stadium contact opgenomen met Lida Derksen met de vraag of zij zich kon vinden in een herinnering aan haar man dmv een wisselbokaal. Spontaan zei Lida ja. Dus heeft het bestuur besloten een competitie libre op te starten....

Er werden 4 poeltjes van 4 of 5 spelers geformeerd door loting, zodat iedere speler een aantal wedstrijden kon spelen. De 4 winnaars van de poeltjes kwamen zodoende in de finale die op donderdag 22 augustus werden gespeeld. Die winnaars waren: Gerard vd Voort, Arie vd Burg, Joop Broekhof en Dick Kortekaas.

Gerard speelde tegen Dick, waar Dick verrassend als winnaar uit de bus kwam met een verschil van slechts 3 caramboles. Ook verrassend was dat Arie verloor van Joop. De finale werd dus gespeeld tussen Dick en Joop. Deze wedstrijd was niet zo spannend, want Joop speelde zeer goed en rustig en gaf Dick geen schijn van kans.

Derhalve Joop Broekhof winnaar van het 1e toernooi ter ere van Arnold Derksen. Lida was zelf aanwezig met haar dochter Astrid om te prijzen aan te bieden, de winnaar ontving de wisselbokaal en de andere spelers ontvingen van Lida alle een mooie bos bloemen. Ook deze middag was zeer geslaagd te noemen en dit toernooi blijft dus bestaan in de club.

Foto BON.