Datum: 10-07-2020 - 05:55
19
aug
'19
Durf jij vies te worden? Dan is dit je kans bij de Baggerloop 2019 van CV De Vikings in Noordwijkerhout.
Geschreven door CV De Vikings

Durf jij vies te worden? Dan is dit je kans bij de Baggerloop 2019 van CV De Vikings.

De carnavalsvereniging De Vikings is volop in voorbereiding voor de alweer 15e editie van de baggerloop en ook dit jaar weer met een route door de polder aan de Leeweg. De baggerloop is een populair evenement geworden en is het gelijk ook de start van de kermisweek die daarna plaatsvindt. De baggerloop is niet echt een wedstrijd alhoewel er wel prijzen...

zijn te verdienen voor de snelste tijden, de leukst verkleedde, de grootste in één keer ingeschreven groep en voor de oudste vrouwelijke en mannelijke deelnemer. Maar meedoen blijft belangrijker dan winnen en het overgrote deel van de deelnemers doet mee als recreant. Samen met vrienden, vriendinnen, familie en kennissen, jong en oud al dan niet verkleed de polder in en de sloten bedwingen. Maar je moet wel in het bezit zijn van een zwemdiploma. 

De organisatie hoopt dit jaar eens de magische grens van 500 deelnemers te passeren. Ze nodigen daarom iedereen dan ook uit om gezellig en sportief mee te gaan doen aan de 15e editie.

De baggerloop zal dit jaar op zondag 1 september gehouden worden, met de start om 11.00 uur op de vertrouwde locatie aan de Leeweg (terrein van Peter Overdevest). De voorinschrijving (kosten € 5,-) kan tijdens inschrijving voor de Oranjefeesten op zaterdag 31 augustus van 18.30 tot 20.00 uur bij Schietvereniging ‘de Duinschutters' of op de dag zelf vanaf 10.00 uur.

De Noordwijkerhoutse jeugdbrandweer staat natuurlijk paraat om het hele circus na afloop weer schoon te spuiten en er zijn aparte kleedruimtes aanwezig voor de heren en dames. Natuurlijk is het evenement ook voor het publiek een lust voor het oog om te komen bekijken, vanaf de Leeweg is de hele polder te overzien.

Foto's boven BON. Klik hier voor de foto's van 2018.