Datum: 17-10-2021 - 21:49
18
aug
'19
Het 17e Shantykorenfestival weer een daverend succes in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Het 17e Shantykorenfestival weer een daverend succes. (foto's)

Op zaterdag 17 Augustus werd alweer het 17e Shantykorenfestival in het centrum van Noordwijkerhout gehouden. Er waren maar liefst acht deelnemende koren uit alle windstreken van Nederland. De organisatie voor dit unieke evenement lag natuurlijk in handen van het plaatselijke Shantykoor 't Bollenhart en de hoofdsponsor was voor het negende jaar Flexible Human Services...

Er waren opnieuw vier podiums opgesteld waar de acht koren hun optredens konden verzorgen: in de Dorpsstraat, in de Zeestraat binnen bij Cafe van der Geest, op het Marktplein en het hoofdpodium bij de Witte Kerk. De weersvooruitzichten waren eerder deze week niet zo best, maar gelukkig is zoals altijd 'Onze liever heer is een Noordwijkerhouter' en was het zaterdagmiddag prima vertoeven in het centrum van ons durrep.

Het festival ging na de openingswoorden van de voorzitter van Shantykoor 't Bollenhart Jaap Beunder om 13.00 uur van start en de grande-finale was met alle 8 koren op het hoofdpodium bij de Witte Kerk en rond de klok van 17.45 uur.

Deelnemende koren waren:
Zingerij Dwarsgetuigd > Nuenen, Shanty-en Willekoar De Blierbekjes > Winsum, Shantykoor ’t Joppekoor > Warmond, Shantykoor De Zilk > De Zilk, Shantykoor De Torren > Lisse, Shantykoor IJgenweiss > Berkel en Rodenrijs, Shantykoor Compagniezangers >  en.....Shantykoor 't Bollenhart uit Noordwijkerhout. 

Foto's BON.