Datum: 15-08-2020 - 10:07
17
aug
'19
VVSB uit Noordwijkerhout verlaat al in de eerste voorronde de KNVB Beker. (foto's)
Geschreven door VVSB

VVSB verlaat al in de eerste voorronde de KNVB Beker. (foto's+samenvatting)

VVSB heeft in de eerste voorronde van de TOTO KNVB Beker met 2-4 verloren van Harkemase Boys. De Noordwijkerhouters kwamen na een kwartier voetbal op voorsprong door Lulinho Martins. De gasten uit Friesland maakte vrij snel daarna al de gelijkmaker. Na de rust nam Harkema de voorsprong en breidde deze uit naar 1-3. Frans van Niel kon nog wel voor de aansluitingstreffer zorgen...

maar het sprankje hoop werd teniet gedaan door de 2-4 in de blessuretijd. Geen KNVB Beker meer dit seizoen voor VVSB.

Met vier nieuwkomers in de basiself trad VVSB aan op het vernieuwde hoofdveld van Sportpark de Boekhorst. Verdedigers Justin Valk en Peter Verhoeve, middenvelder Rob Zandbergen en aanvaller Felitciano Zschusschen maakte hierdoor hun debuut in het paars en geel. Ook Mo el Osrouti maakte na een jaar blessuretijd zijn rentree in de basisopstelling van trainer Eric Meijers.

VVSB gaf op het nieuwe kunstgrasveld direct gas en toonde fraaie aanvallen aan het publiek. De eerste kansen van Tim de Rijk en Zschusschen werden gered door doelman Erick Jansema. De volgende aanval was wel raak. Jelmer Vijlbrief stoomde over de linkerkant door en gaf de bal laag voor het doel. Lulinho Martins was bij de tweede paal er als de kippen bij om het eerste officiële doelpunt van dit seizoen aan te tekenen. VVSB bleef de betere partij, maar toch kwamen de Friezen op gelijke hoogte. In de kluts tikte aanvoerder Henny Bouius de gelijkmaker binnen.

De Noordwijkerhouters tikte in een hoog tempo de bal rond en creëerde via de zijkanten veel aanvallen. Zo ontsnapte de snelle Martins aan de verdediging van Harkemase Boys, maar kon Zschusschen de bal net niet intikken. Vleugelspeler Martins was de gevaarlijkste man bij VVSB en kreeg vlak voor rust een enorme kans op opnieuw een voorsprong, maar zijn inzet belandde in het zijnet.

In de tweede helft namen de fysiek sterke Friezen het initiatief over. Met name spits Berwout Beimers was met zijn lengte en balvastigheid een plaag voor de verdediging van VVSB. Toch bleven kansen lang uit en was het VVSB in de persoon van Zschusschen die de grootste kans had. De spits van VVSB kreeg de bal op een presenteerblaadje van El Osrouti maar pegelde hem op de lat.

Met nog twintig minuten op de klok kwam Harkemase Boys op voorsprong door een harde schuiver van Gerald Postma. Hierna bleven de kansen voor de gasten komen en schoot Kevin Bakels pas na de derde keer Harkema naar een 1-3. Via een steekbal van invaller Wout Heemskerk zorgde Frans van Niel VVSB nog wel voor de aansluitingstreffer. In de blessuretijd kopte invaller Yannick Bouw nog net over het doel van Jansema, waarna in de counter Harkemase Boys naar 2-4 liep.

Door de nederlaag zit het avontuur in de TOTO KNVB Beker er alweer op. De focus kan volledig op de competitie gelegd worden waar aanstaande zaterdag Ter Leede al wacht. De wedstrijd in Sassenheim begint om 14.30 uur.

VVSB – Harkemase Boys 2-4: 16. Martins 1-0, 20. Bouius 1-1, 70. Postma 1-2, 80. Bakels 1-3, 87. Van Niel 2-3, 90+3. Van Duinen 2-4.

VVSB: Ruben Valk; Justin Valk (83. Wout Heemskerk), Tomas Arroyo, Peter Verhoeve, Jelmer Vijlbrief; Rob Zandbergen, Frans van Niel, Tim de Rijk; Lulinho Martins, Felitciano Zschusschen (77. Yannick Bouw), Mo el Osrouti (59. Loyd van der Wilden).

Klik hier voor de samenvatting.

Tekst: Stefan van den Burg en foto's BON.