Datum: 31-05-2020 - 14:30
11
aug
'19
Op kamp met Scouting Bosgeest: hoogtepunt van de zomer. (foto's)
Geschreven door Scouting Bosgeest

Op kamp met Scouting Bosgeest: hoogtepunt van de zomer. (foto's)

De leden van scouting Bosgeest zijn (vermoeid) weer teruggekeerd van hun jaarlijkse zomerkamp. Verspreid door het land, en zelfs in Duitsland, hebben zij een actief, leerzaam, warm en gezellig kamp achter de rug. De esta’s waren in het Utrechtse Maartensdijk waar zij alle feestdagen gevierd hebben omdat de zandloper van Vadertje Tijd van slag was. Hierdoor konden zij bijvoorbeeld...

naar de carnavalsdisco, en een spooktocht doen met Halloween. Gelukkig is het hen gelukt om, door opdrachten goed uit te voeren, Vadertje Tijd opnieuw op te starten.

De welpen waren dichterbij huis, op het grote scouting terrein in Aerdenhout. Het thema van hun kamp was Avatar: de gehele week hebben zij opdrachten gedaan om de Vuurnatie te verslaan. Ook hebben zij Linnaeushof bezocht en een aantal keer gezwommen. Als beloning voor hun harde werk werden zij getrakteerd op een heerlijke chocoladefondue.

De padvindsters en scouts waren in Mook, vlakbij Nijmegen, en daar hebben zij gezamenlijk veel gave activiteiten gedaan zoals Cluedo, water skiën, een nachtelijke dropping met een kompas in een donker bos, zeilen op de Mokerplas en een meerdaagse hike waarbij onder ander geabseild werd. Het thema was flashback: elke dag was er een flashback test over de dag, en de laatste avond over de hele week!

De explorers, jongeren tussen de 15-18 jaar, zijn gaan kamperen in Monschau (Duitsland). Zij zijn onder andere naar een groot natuurbad geweest, hebben een uitkijktoren bezocht en de stad Monschau verkend. Tijdens de week hebben de explorers veel verschillende transportmiddelen uitgeprobeerd, zo hebben zij gekart, gefietst op een verlaten treinspoor en op een elektrische step een parcours door de bossen op een berg afgelegd.

In september begint het nieuwe scouting seizoen weer. Vooral bij de bevers, kinderen van 5-7 jaar, zijn nieuwe leden van harte welkom. Heb je interesse, en wil je een keer langs komen? Neem een kijkje op de website www.bosgeest.nl, daar staat aangegeven welke groepen een wachtlijst hebben en hoe je je kan aanmelden voor een kijk opkomst.

Foto's Scouting Bosgeest.