Datum: 04-12-2021 - 10:50

   

10
aug
'19
Agrarische Open Dag ‘Bollenstreek in Bedrijf’ in De Zilk. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Agrarische Open Dag ‘Bollenstreek in Bedrijf’ in De Zilk. (foto's)

Zaterdag 10 augustus is voor de 28ste keer de open dag agrarische bedrijven gehouden. Tijdens deze open dag onder de naam 'Bollenstreek in Bedrijf', hebben dit jaar zes agrarische bedrijven hun deuren open gezet voor belangstellenden. Hierbij zijn bloembollen- en bloemenkwekerijen, vasteplantentelers en exportbedrijven. De deelnemende bedrijven zijn allen gevestigd aan de Zilkerbinnenweg in De Zilk....

Na de openingstoespraak van voorzitter Piet van der Poel verrichte hij samen met de heer Foeke Gardeniers (directeur van Hobaho by Dümmen Orange) de officiële opening van 'Bollenstreek in Bedrijf', door het hijsen van de vlag bij het bloembollenbedrijf van J. Heemskerk & Zn. op Zilkerbinnenweg in De Zilk.

De Open Dag Agrarische bedrijven Bollenstreek in Bedrijf is een initiatief van de Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord). Doel van de Open Dag is de inwoners van de Bollenstreek nauwer te betrekken bij het werk van de agrarische bedrijven.

Zes bedrijven aan de Zilkerbinnenweg:
1. VOF J. Heemskerk & Zn, bloembollenteelt en -handel, Zilkerbinnenweg 22
2. J.J. van Saase & Zn, bloembollenteelt, Zilkerbinnenweg 40
3. VOF Kwekerij De Groeneweg, vaste planten, canna’s, Zilkerbinnenweg 78a
4. Kwekerij Oud Breeland, bloembollen- en bloementeelt, Zilkerbinnenweg 80
5. A.T.G. en G.T. van Haaster, bloembollen- en bloementeelt, Zilkerbinnenweg 82
6. Vernooy Plants, vasteplantenteelt, Zilkerbinnenweg 65.

Op bijna alle bedrijven werden extra activiteiten georganiseerd, die te maken hebben met natuur en landschap. De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond en het Hoogheemraadschap van Rijnland presenteren hun activiteiten en een imker gaven uitleg over het houden van bijen.

Museum De Zwarte Tulp en Genootschap Oud De Zilck gaven aandacht aan de geschiedenis van het gebied en het CultuurHistorisch Genootschap geeft informatie over bollenschuren. Ook voor kinderen was er van alles te doen, zoals een springkussen. Kortom: een leuke en leerzame dag voor jong en oud. 

Foto's BON > zaterdagochtend rondom de opening bij alle zes deelnemende bedrijven..